Изчезна още един малайзийски самолет със 155 пътници и 5-членен екипаж на борда

STZAGORA.NET

По време на полет в 06.17 часа местно време (1,17 ч. българско време) в неделя, 28 декември, от радарите изчезна трети за годината малайзийски самолет. Това е Airbus A320-200 на базираната в Малайзия нискобюджетна компания Air Asia, в която 49% участие има Индонезия. Полетът QZ8501 е бил от Сурабай към Сингапур. На борда е имало 155 пътници, сред които 16 деца и едно бебе, плюс 5-членен екипаж. От хората на борда 155 са индонезийци, трима – граждани на Южна Корея, един – на Малайзии, един – на Сингапура и един британец. Вторият пилот е французин.

23-ма от закупилите билети не са се качили на самолета. Среди нерегистриралите се за полета са четири деца, осем жени и 11 мъже.

40 минути след началото на полета пилотът е поискал промяна на курса, за да избегне зона с лоши метеоусловия. От изчезналия самолет не е подаван сигнал за бедствие.

Властите на Индонезия са изпратили в района на предполагаемата катастрофа спасители със самолет, два хеликоптера и шест кораба.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн