Задържаха втори мъж, рязал гуми в Стара Загора. Пак обраха пункта за жива риба край Тулово. Две обърнати коли и един ударен пешеходец по празниците

STZAGORA.NET

Разкрити престъпления
На 26 декември във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 30-годишен софиянец, който заявил, че неизвестно лице е срязало предна и задна гума на л.а. “Тойота Авенсис”, както и задна дясна гума на л.а. “Фолксваген Поло”, собственост на 56-годишна старозагорка. В резултат на проведените оперативни мероприятия полицейските органи от Второ РУП – Стара Загора установиха извършителя. Това е В.В. на 52 години от Стара Загора. Същият е задържан за срок до 24 часа във Второ РУП – Стара Загора.

В първо РУП – Стара Загора е задържан 32-годишен старозагорец за подкуп. На 26 декември около 10:00 ч на ул. “Велики Преслав” в Стара Загора екип на “Пътна полиция” извършва проверка на л.а. “Ауди А4”, управляван от Т.П. на 32 години от Стара Загора. В хода на проверката, за да не му бъде съставен акт за извършено от него нарушение по ЗДВП, Т.П. предложил и хвърлил на предната дясна седалка в патрулния автомобил 3 банкноти с номинал от 10 лв. Т.П. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУП – Стара Загора, а по случая е образувано бързо производство.

По-характерни престъпления
На 27 декември във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 21-годишна старозагорка, която заявила, че на същата дата за времето от 14:00 ч до 21:00 ч неизвестно лице е извършило кражба от автомобила й «Пежо 206» на авто CD. Същият е бил паркиран на паркинг пред голям хранителен магазин, намиращ се на ул. «Стамо Пулев» в Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 декември в РУП – Казанлък е получен сигнал от 56-годишен мъж от Стара Загора, който заявил, че от магазин за риба, намиращ се преди разклона за с. Тулово, е извършена кражба на жива риба. От извършения на място оглед е установено, че неизвестно лице е проникнало в рибарника, повредило е 5 вани с жива риба и е извършило кражба на неустановено към момента количество риба от видовете сом, есетра, шаран и толстолоб. По случая е образувано досъдебно производство. (Пунктът за жива риба с малко заведение за пържена риба край него бе обект на кражба за пръв път на 18 ноември 2003 г., когато от него бяха отнети 30 кг сьомгова пъстърва и 40 бутилки бира – бел. ред.)

На 25 декември в РУП – Казанлък е получен сигнал от 71-годишна жителка на града, която заявила, че за времето от 24 до 25 декември неизвестно лице е проникнало в къщата й в с. Голямо Дряново и е отнело 3 златни пръстена с тегло общо около 3 грама, обеци, колие около 7 грама, златна гривна и мъжки ланец около 35 грама. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 декември в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 36-годишен старозагорец, който заявил, че за времето от 00:00 до 02:00 ч на 25 декември неизвестно лице е проникнало през терасата в апартамента му на ул. «Гладстон» и е отнело лаптоп и мобилен телефон. По случая е образувано досъдебно производство.

ПТП
На 27 декември около 22:58 ч в РУП – Казанлък е получен сигнал за горящ автомобил извън пътното платно, до разклона за Стара Загора. Изпратеният на място екип установява, че става дума за л.а. “Фолксваген Пасат” с неустановен към момента водач, който е напуснал местопроизшествието. Поради движение с несъобразна с пътните условия и релеф скорост водачът на колата губи контрол над управлението, излиза извън пътното платно, вдясно по посока на движението си, и се преобръща по таван. В резултат на ПТП-то Фолксвагенът се самозапалва и изгаря напълно. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27 декември около 18:40 ч по ул. “Антон Иванов” в Чирпан в посока запад се е движил л.а. “Фолксваген Голф”, управляван от О.У. на 31 години от Чирпан. По време на движението си с несъобразена с пътните условия скорост водачът блъска движещото се по платното 18-годишно момче от Чирпан. От удара пешеходецът получава контузна рана на десния крак. Прегледан е и е освободен без опасност за живота. След инцидента О.У. напуска мястото пътния инцидент и към момента се укрива. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 декември около 13:05 ч по пътя от с. Старозагорски минерални бани за Стара Загора се е движил л.а. “БМВ”, управляван от 25-годишния Б.Б. от Стара Загора. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост (мокра пътна настилка) след ляв завой водаъч губи контрол над управлението на колата, излиза извън пътя и се преобръща по таван. В резултат на инцидента Б.Б. получава фрактура на ключицата на дясната ръка и комоцио. Настанен е за лечение без опасност за живота. Поради състоянието си водачът не е тестван за употребата на алкохол.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн