МО на БСП: „Солидарна Коледа в Казанлък”

STZAGORA.NEТ

Първи урок по солидарност научиха дузина деца в компанията на своите майки в работилничката на Дядо Коледа. В рамките на три дни в Града на розите се проведе кампанията „Солидарна Коледа в Казанлък”, организирана от Младежкото обединение на БСП. Тя е част от националната инициатива „Солидарна Коледа” на социалистическата партия. „По-важна е грижата днес за човека, която трябва да възпитаме в ранното детство на своите рожби” – убедена е Теодора Иванова, председател на МО на БСП в Казанлък, обяснявайки на своя син колко подаръци Дядо Коледа ще занесе предпразнично.

Вчера и днес младите социалисти зарадваха с Коледни подаръци и сувенири самотни възрастни хора, както и млади семейства, които живеят в нищета.

Първият дом, в който младежите внесоха топлото настроение на „Солидарна Коледа”, бе на дългогодишния учител и директор на ОУ “Паисий Хилендарски” Георги Матанов. Незрящият учител подари на своите гости последната своя книга “Село мое, люлка моя”, посветена на родното му Горно Черковище. Младите социалисти посетиха и 90-годишната баба Лалка, която въпреки възрастта си и самотата зарази своите гости с вяра и надежда за живота.

„За съжаление в трудните времена, в които живеем, преобладава егоизмът и все по-рядко всеки от нас намира сили да бъде солидарен с болката и тревогите на другия” – споделиха младите хора в БСП.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн