Взрив в завод в Мъглиж уби служител и рани други

STZAGORA.NET
Взрив в частен завод в Мъглиж уби един и рани друг служител, предаде Агенция „Фокус”.

Около 11.30 часа в полицията е постъпил сигнал за взрив в завод на частна фирма край Мъглиж. На място са изпратени полицейски екипи и пожарна, които да проверят достоверността на сигнала и каква е ситуацията. Съобщението е направено от пресцентъра на МВР.

Няма информация дали става въпрос за обект, свързан с военната промишленост. Около завода няма къщи.

Според кмета на община Мъглиж Господин Господинов, цитиран от Нова телевизия и novinite.bg, Общината нямала достъп до завода.

На място се очакват да пристигнат областният управител Георги Ранов и зам.-областният управител Маноил Манев.

* * *
Медицински екип от Мъглиж е транспортирал до УМБАЛ „Проф. Киркович“ две жени, на 30 г. и 51 г. с изгаряния по тялото, бе уточнено по-късно. Двете жени са обработени в Стара Загора и ще бъдат транспортирани в Клиниката по изгаряния на УМБАЛСМ „Пирогов”. Екипът от гр. Стара Загора е оказал спешна медицинска помощ на мъж на около 40 г. с наранявания, който е транспортиран в УМБАЛ “Проф. Киркович”. Друг мъж също е откаран в лечебното заведение в Стара Загора и в момента пациентът е под наблюдение.

По данни на работещи във фирмата цехът, в който е станал инцидентът, е ново строителство и е специално пригоден за производство на ловни муниции, патрони и фойерверки. „Във фирмата (завод “Балиста” – за пиротехнически изделия), се работи на три смени, по 15 човека на смяна”, разказват още работници. На мястото на инцидента е и екип на „Инспекция по труда – Стара Загора”. (Агенция “Фокус”)
#vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн