Трима нови общински съветници положиха клетва на декемврийската сесия на ОбС Стара Загора

STZAGORA.NEТ

Трима нови общински съветници положиха клетва и станаха част от Общински съвет Стара Загора, след като Георги Ранов бе назначен за областен управител, а Мариана Кръстева и Маноил Манев за негови заместници. На техните места в местния парламент застанаха съответно Любка Иванова, Ангел Филипов и Мариян Димитров (повече за тях – тук >>). Тримата нови старейшини взеха пълноправно участие в последното редовно заседание за 2014 година.

Председател на най-голямата група в Общинския съвет, тази на ПП ГЕРБ, след напускането на Мариана Кръстева, вече е Николай Диков, като той оглави и Постоянната комисия по спорт и младежки дейности към ОбС.

Старозагорските старейшини гласуваха над 30 точки. Удължен бе срокът за събиране на документите на кандидатите за съдебни заседатели с мандат 2015-2020 г. в Районен съд – Стара Загора. Желаещите имат възможност да подават своите документи до 22 януари 2015 година.

Съветниците приеха и поемане на дългосрочен общински дълг за финансиране на реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност за сградата на покрития плувен басейн в града. Предложението бе на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Ремонтните дейности ще включват конструктивно укрепване, съобразено с изготвена по-рано конструктивна експертиза. Предвижда се изграждане на метални телескопични трибуни за около 400 места. Предвижда се подмяна на цялото санитарно обзавеждане, както и изграждане на съвременна вентилационна инсталация за басейна и прилежащите помещения и други придобивки, които да подобрят общия естетически вид на сградата и да обезпечат използването на съоръжението.

Старейшините дадоха съгласие и Община Стара Загора да кандидатства по Проект „Красива България“ с проект „Основен ремонт на Целодневна детска градина №10 „Светлина“. Целта е обновяване на материалната база, подобряване условията за престой и работа в детската градина, както и създаване на трудова заетост за безработни лица.

На първо и второ четене бе приета Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора. Общинските съветници гласуваха и разкриването на „Център за временно настаняване“ като делегирана държавна дейност. Предлагането на този вид социална услуга в Стара Загора е дейност, заложена в Общинската стратегия за развитие на социалните услуги в община Стара Загора (2011–2016)

Специални гости на декемврийското заседание на ОбС Стара Загора бяха областният управител инж. Георги Ранов и заместниците му Мариана Кръстева и Маноил Манев.
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн