Министърът на отбраната и кметът на община Казанлък посрещнаха 17-та рота от мисията в Афганистан

STZAGORA.NEТ


Министърът на отбраната на Република България Николай Ненчев, кметът на община Казанлък Галина Стоянова, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, областният управител на Стара Загора Георги Ранов, постоянният секретар на Министерството на отбраната Добромир Тотев, командващият Съвместното командване на силите контраадмирал Георги Мотев, командващият Сухопътните войски на БА генерал-майор Андрей Боцев, командирът на 61 Стрямска механизирана бригада-Карлово бригаден генерал Димитър Шивиков днес официално посрещнаха 17 рота от мисията в Афганистан. 300 военнослужещи от 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово, сред които и жени, се завърнаха живи и здрави от участие в операция на Международните сили за поддържане сигурността в Афганистан – ISAF. Национален командир на 27 контингент е полк. Никола Мител, а помощник-командир е подп. Милен Гегов от Военно формирование 22180 в Казанлък.

В своето приветствие министърът на отбраната Николай Ненчев подчерта високите възможности на българската армия, силния боен дух и достойнството на българския офицер, сержант и войник.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова приветства с „Добре дошли“ военнослужещите с думите „В слънчевия и топъл юнски ден изпратихме в мисия 300 воини от Военните формирования на 61 Стрямска механизирана бригада, разположени на територията на Казанлък. Това са нашите най-свидни мъже – синове, бащи, съпрузи. В ротата участват и жени, понесли на своите нежни рамена нелекия воински дълг. Всички ние от цялото си сърце се молехме тези достойни българи да се завърнат живи и здрави, изпълнили с чест своите ангажименти като част от Международните сили за поддържане сигурността в Афганистан И ето, че това се случи. Днес, ние сме заедно, за да поздравим нашите воини с успешно изпълнената мисия. За да им кажем, че се гордеем с тях и да им засвидетелстваме своята радост, че всички те са живи и здрави, натрупали опит и доказали за пореден път високия боен дух и професионализма на Българската армия.“

Предметни награди и грамоти за заслуги получиха военнослужещи от 17 рота, които им бяха връчени от министър Николай Ненчев, вицеадмирал Румен Николов и контраадмирал Георги Мотев. Сред отличените бойци от мисията в Афганистан с награди и грамоти са удостоени и три жени.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн