60 машини строят дигата около системната подстанция в Гълъбово в неделя вечер

STZAGORA.NEТ

Кризисният щаб заседава и днес в Гълъбово

Под председателството на министъра на вътрешните работи Веселин Вучков в Гълъбово се проведе второ за днес и общо трето изнесено заседание на Националния кризисен щаб, свикан във връзка с обявеното бедствено положение на територията на общините Гълъбово и Раднево, област Стара Загора.

На заседанието присъстваха директорът на главна дирекция на ГДПБЗН Николай Николов, областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов и неговият заместник Маноил Манев, кметът на Гълъбово Николай Тонев и зам. кметът инж. Пламен Бараков, кметът на Раднево д-р Юлиан Илчев, Андон Андонов – изпълнителен директор на Мини Марица Изток ЕАД, директорите на ОДМВР Стара Загора Иван Чолаков и РДПБЗН Стара Загора Стоян Колев, Стоян Петров от ЕСО, представители на Напоителни системи и EVN.

Продължава изграждането на дигата около подстанция „Гълъбово“, като бе посочено, че това е един от основните приоритети в момента. На място работят 60 тежкотоварни машини, предоставени от “Мини Марица-изток” ЕАД, частни и общински фирми.

В резултат на съвместните действия на институциите и членовете на щаба, към момента на територията на община Гълъбово няма населени места без ток и без вода. Село Орлов дол, община Тополовград, също е захранено с ток, като екипи на ЕVN продължават да работят на място за отстраняване на възникнали аварии по електропреносната мрежа.

Предприети са мерки по разработения план за укрепване на скъсаната дига на р. Сазлия в близост до подстанция „Гълъбово”.

Кризисният щаб ще заседава отново утре в 10:00 часа в Областната управа – Стара Загора.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн