Ути и три отбора майстори сготвиха риби-рекордьори в центъра на Стара Загора

STZAGORA.NEТ

Рекордьорите тази година в рибната надпревара в Стара Загора са два 50-килограмови толстолоба и 40-килограмов амур. Достойна конкуренция са им шаран, тежащ 35 килограма, и двама братя-близнаци – амури по 37 килограма единият.

Никулденската фиеста се завихри в центъра на града под вещото ръководство на кулинарния гуру Ути Бъчваров. Той дирижира и състезанието по рибени чорби в три 40-литрови казана.

Три отбора се бориха с уникални рецепти за приза „Най-вкусна чорба”.

Майсторлък показа тимът на журналистите „Щуките”, който е в състав Венета Асенова от ТВ „Европа” (вдясно на снимката), Мадлен Пеева от в. „Национална Бизнес поща” и запаленият риболовец Матей Бонев – кореспондент на в. „Стандарт”.

Не им отстъпваха „Сладкогласници“ от НЧ „Възраждане-1927“, с. Калояновец с „Рибена чорба по джамбазки“.

Ръкави запретнаха и младите надежди от ПГОХ „Райна Княгиня“ в Стара Загора, които сготвиха „Бистра рибена чорба”.

Самият Ути забърка риба плакия в най-големия тиган в България.

Такива риби-красавици само в Стара Загора има, категоричен бе телевизионният водещ, който твърди, че казан с чорба може да се спретне дори само с една от главите на отбраните екземпляри. В огромния му тиган потънаха още 50 кг стар лук, 30 кг домати, моркови, орехови ядки, люти чушлета, целина, пащърнак и др.

За трета поредна година Община Стара Загора организира празник на Никулден за здравето и благоденствието на старозагорци.

Всички хранителни продукти са предоставени безвъзмездно от СИ БИ ЕС Маркет. Рибата е дарение от Спортен клуб по риболов и фирма „Номиком”, а виното от „Шато Коларово”.


#vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн