За петнадесета поредна година в България се реализира световната кампания „АНГЕЛСКА ЕЛХА”®.

STZAGORA.NEТ
Ангелска елха® е кампания на Prison Felowship International (PFI), с основна цел насърчаване на близките семейни взаимоотношения между лишените от свобода и техните семейства. Осъществява се в 98 страни от цял свят. В повечето от тях, това става чрез осигуряване на коледни подаръци за децата на лишените от свобода, като мобилизира ресурсите в местната общност.

Инициатор и организатор на кампанията на национално ниво е ДРУЖЕСТВОТО ЗА РЕЛИГИОЗНА И ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА НА ЛИШЕНИТЕ ОТ СВОБОДА (ДРОПЛС – PF Bulgaria), пълноправен член на PFI

Ангелска елха® се реализира без наличен финансов ресурс и разчита изцяло на дарения от общността под форма на финансови средства или материали, подходящи за изработването на коледни подаръци за деца от 0 до 18 възраст и на доброволчески труд.

Първият етап на кампанията за набиране на дарения, стартира официално на:
* 24.11.2014 г. в София
* 02.12.2014 г. в Стара Загора

Кампанията продължава до 10 януари 2015 в цялата страна.

Съгласно подадените от лишените от свобода заявки с имената на децата, възраст и адрес, подаръците се предават на координатора на кампанията, а той ги разпределя за да достигнат до нуждаещите се деца.

През изминалите 15 години 9420 деца на лишени от свобода родители получиха подарък за Рождество Христово от името на своя родител.

В България всички права за кампанията се притежават от ДРУЖЕСТВОТО ЗА РЕЛИГИОЗНА И ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА НА ЛИШЕНИТЕ ОТ СВОБОДА, (Prison Fellowship Bulgaria).

Децата на осъдените, особено тези, които не са в социални домове, остават извън благотворителните кампании на всички организации, помагащи по време на големите християнски празници на децата в нужда. Tрудно e да проявим състрадание към онези, които са нарушили закона и са изправени пред последствията от своите деяния, но техните деца се превръщат в невинни жертви, които не са направили нищо лошо, а страдат не по-малко.

Нека дарим с общи усилия малко топлина и обич на тези деца в навечерието на Рождество Христово!

За повече информация:
Ралица Георгиева
Регионален координатор
Тел. 0896 11 50 27
Е-майл: r.georgieva.g@gmail.com

#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн