БСП – Стара Загора преизбра за председател Валентина Бонева. Социалистите – готови да поведат левицата за местните избори през 2015 г.

STZAGORA.NET


С над 73% от гласовете 47-мата конференция на БСП в Стара Загора преизбра за председател на общинската организация Валентина Бонева. От другите двама кандидати за поста след вота на 167-те делегати втори остана д-р Мариус Кирков, а трети – Иван Митров. Номинациите за председател бяха общо 12, но деветима си направиха отводи.

След 8-годишното й отъствие от ръководните органи на БСП – Стара Загора Валентина Бонева оглави организацията на конференцията на БСП, проведена на 9 август тази година. Тя бе номинирана тогава и за кандидат-депутат от избирателния район, но предпочете да работи за местната структура.

След края на конференцията Драгомир Стойнев, зам.-председател на Националния съвет на БСП и народен представител от област Стара Загора, заяви пред медиите следното: “Аз съм изключително удовлетворен от избора. Валентина Бонева е човек, в който имаме големи надежди за развитието на партията тук, в Стара Загора. Работата й досега показа, че тя може да обединява нашите членове, да вдъхва доверие и същевременно спокойствие – нещо, от което имаше нужда партийната организация. Оттук нататък със съвместни усилия е важно БСП отново да се бори за първите места – нещо, което й приляга. За мен е чест и удоволствие да продължа работата си с Валентина Бонева. На нея могат да разчитат не само нашите членове и симпатизанти, но и цялата общественост.”

Целта на БСП – Стара Загора ще бъде да привлече отново всички разочаровани и да се пребори за победа на следващите избори за местна власт, каза още Драгомир Стойнев. Според споделеното пред медиите от него и от областния лидер на БСП Васил Самарски се очертава виждането, че е желателно на предстоящия вот левицата да отиде обединена, но при спазване на важното условие партиите от левия спектър да подкрепят и застанат зад кандидатурата, издигната от БСП.

Георги Гьоков сподели, че преизбирането на Валентина Бонева е бил очакван и предопределен от добрата й досегашна работа. “120-годишната Старозагорска партийна организация показа, че може да излиза от трудностите силна”, заключи той.

Първият коментар на Валентина Бонева пред медиите след избора й, бе, че една от задачите пред организацията, по която ще се работи много активно, е привличането в БСП на млади хора и на хората в активна възраст, които са действената сила, която може да провежда кампании и която дава облика на структурата. Вторият акцент ще бъде стабилизиране на структурите – по места и клубовете по интереси. В името на отварянето на партията към широк кръг симпатизанти и граждани ще бъде създаден и дискусионен клуб за срещи и разговори с изтъкнати експерти и общественици по проблемите на развитието както на БСП и лявото пространство, така и на Стара Загора и региона, и на съвременния свят. “Днешната конференция показа истинският образ на Старозагорската партийна организация. Направихме възможното отново да се върнем към това, което сме. Това се случи благодарение на всички. Показахме, че можем да работим заедно” – заяви Валентина Бонева.

В гласуването за нов Общински съвет на БСП най-много гласове получиха народният представител Георги Гьоков – 119, Мариус Кирков – 104, Стефан Шишков – 102, Борис Боричев – 101, Валентина Бонева – 100, Иван Върляков – 85, Климент Пенчев – 85 (всичките дотук с над 50% от вота). След тях останаха и по вишегласие влизат в състава на новия ОбС на БСП Иван Митров, Даниела Лекина, Петър Влахов, Снежана Станева и други. Половината от състава на партийния съвет са нови имена.

За председател на Контролната комисия на БСП – Стара Загора бе избрана Зоя Цвяткова. “Ще работим за организационното и финансово укрепване и стабилизиране на структурата в съответствие с Устава на партията”, каза тя.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн