Превантивният център по зависимости кани старозагорци на среща-разговор “Познаваме ли децата си?”

STZAGORA.NEТ
Превантивно-информационният център по зависимости към Общинския съвет по наркотични вещества на Община Стара Загора организира четиристранна среща разговор на тема „Познаваме ли децата си”, на 3 декември 2014 год., от 16.30 часа, в зала № 2 на Община Стара Загора, с участието на медии, специалисти, родители и деца.

С убедеността, че наркотиците и останалите психоактивни вещества не трябва да управляват живота на младите хора и в него няма място за тях, ние излизаме от рамките на основната ни превантивна цел, като ги информираме за заплашителното разпространение на наркотиците, за пагубната им употреба и злоупотреба с тях, и искаме да напомним на родителите, че опасността дебне буквално пред входната им врата.

С тази среща насочваме усилията си към семействата и към подобряване на техните родителски умения – защото употребата и злоупотребата с наркотици и други психоактивни вещества е не само болест, тя е симптом за проблем с личността на самите подрастващи. Как един млад човек се чувства, как се себеизразява, каква самооценка има – всичко това се формира в семейството. И е недопустимо в днешно време да се мисли, че наркотиците са нещо далеч от семейството, нещо, което не го засяга. Много важно е да не се бяга от проблемите и те да се наричат с истинските им имена. Доказано е, че наказанията не работят и недоверието е една от причините за появата на всякакви проблеми.

За всичко това, както и за необходимостта от честни и открити разговори с децата – без забрани, увъртания и предразсъдъци, за това как да се научим да им отделяме повече време, да ги познаваме, да ги зачитаме и да ги разбираме, ще говорим на тази среща. И със съпричастността и активната позиция на институции, специалисти и родители заедно ще обмислим какво още може да се направи, за да помогнем на подрастващите да преодоляват проблемите си.

Срещата е отворена за всички заинтересовани от посочените за дискусия проблеми.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн