Михаил Миков: Решението да сме извън управлението се оказа правилно, оставаме твърда опозиция

STZAGORA.NEТ

Лидерът на БСП Михаил Миков пристигна днес следобед в Стара Загора за среща с председателите на общинските съвети на БСП от Югоизточна България. Разговорът ще бъде за състоянието на партията, за необходимите мерки за обновлението и усилването й, за капацитета й да реализира политика и за необходимостта от повече дисциплина в БСП на всички равнища, в смисъл стриктно изпълнение на решенията, които се вземат и яснота по въпроса кой не ги изпълнява, ако има такива. Ще се обсъждат и отчетите и изборите вътре в БСП там, където се провеждат.

Местната конференция в Стара Загора в рамките на пълния цикъл отчети-избори е насрочена за 29 ноември, припомни Миков и сподели, че в събота отново ще е тук за участие в нея.

“Доколкото имам информация от колегите, кампанията протича много добре, има консолидация на партията. Установява се членският състав. Обсъждат се и редица политически въпроси. Един от основните е за позицията на БСП в опозиция” – разказа той. И веднага уточни:

“Не бива да има никакви колебания по този въпрос. Преобладаващата част от социалистите подкрепят тази позиция. Очевидно е, че първите седмици на четворната коалиция подчертават десния характер на днешното управление и потвърждават правилността на решението на Националния съвет на БСП да не участваме в такова управление, което не предлага различна перспектива за страната и за гражданите”.

През декември Изпълнителното бюро на БСП ще обсъди цяла група мерки – политически и организационни, в това число и провеждането на ново заседание на конгреса на БСП напролет, с достатъчна дистанция до местните избори по-късно през 2015 г., съобщи Михаил Миков.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн