БЕХ освободи от борда на “Мини Марица-изток” Георги Христозов и Георги Златев

STZAGORA.NEТ
С Решение на Съвета на директорите на “Български енергиен холдинг” ЕАД Георги Христозов и Георги Златев са освободени от Съвета на директорите на “Мини Марица-изток” ЕАД. На тяхно място в ръководството на държавното въгледобивно предприятие влизат Диян Червенкондев и Николай Диков. Андон Андонов запазва позицията си в борда на директорите на “Мини Марица-изток” ЕАД. След провеждане на заседание на Съвета на директорите ще бъде избран изпълнителен директор на дружеството.

В държавната ТЕЦ “Марица Изток 2″ ЕАД за член на Съвета на директорите е избран Диян Димитров, който заменя Михаил Митков.

Промените ще влязат в сила от деня на вписване в Търговския регистър към Агенцията по вписванията. Промените в ръководствата на държавните дружества от енергийния сектор целят подобряване на тяхното управление и стабилизиране на финансовото им състояние.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн