Безплатен кино-клуб и клуб за пътешественици предлага във вторник и петък “Различият поглед”

STZAGORA.NET

Две нови ежеседмични събития стартират в Къщата на арх. Димов в Стара Загора (ул. “Сава Силов” 37), стопанисвана като арт-център от Сдружението за съвременно изкуство и култура “Различният поглед”.

Ще бъде възобновен безплатният кино-клуб на втория етаж на къщата. През ноември и декември всеки вторник от 19:00 ч. в него ще се прожектират интересни филми от цял свят, със субтитри на английски език. Предложенията за месец ноември и декември са от международните доброволци на Сдружението по проект CULTURE SHAKE*, програма Еразъм+. След прожекциите зрителите могат да останат за импровизирана дискусия по филма, на чаша чай. Всеки гост е свободен да предложи филм или тема на дискусията за следващия период на планиране. Тази вечер ще бъде излъчен македонският филм “Before the rain”, предложен от Адам Кубик, Словакия.

Петъчните вечери също са изпълнени с живот в Къщата на арх. Димов. От началото на ноември започна събитието „Петък в пет” – клуб на ентусиазирани пътешественици, любители на музиката и други изкуства. Васил Хаджиилиев и съпругата му Иванка Христова, наскоро завърнали се от едномесечно пътешествие в Южна Америка, представят своите впечатления от континента в тематични вечери, посветени на Аржентина, Чили, Перу и Боливия. Очаквайте в последния петък на месеца изданието за Перу. Вход – с дарения.
––––––––
* Проектът CULTURE SHAKE се реализира по Европейската програма за мобилност, образование и младеж Еразъм+. Европейската доброволческа служба е част от нея и дава възможност на млади хора до 29 г. да проведат доброволческа мисия с продължителност от 2 седмици до 1 година в някоя Европейска държава. Програмата покрива напълно транспортните разходи за доброволците, настаняването им в приемащата страна, разходите за храна и здравна застраховка, както и определена сума джобни пари на месец. Доброволците имат езиково обучение на съответния език, а работен език за програмата е английски. “Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед” приема и изпраща доброволци. Към момента сме изпратили 5 млади хора в различни европейски държаваи. Ако имате интерес към програмата или допълнителни въпроси, пишете на: Теодора Николаева, teo@razlichniatpogled.org, 0884 814 615, 0988 93 25 93.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн