Състезателят на СК “Аскен” Петър Мартинов със световна титла по карате киокушин от Япония

STZAGORA.NET

Световният шампион по карате киокушин в категория над 90 кг. от Япония ’2014 Петър Мартинов получи днес паметен знак на община Стара Загора и грамота от кмета Живко Тодоров.

Отличията от името на кмета връчи неговият заместник Йордан Николов, който поздрави състезателя и изрази задоволството си, че старозагорецът е успял да извоюва отличието в тежката категория, при това в родината на този спорт. „Поздравявам световния шампион Петър Мартинов от името на кмета на Община Стара Загора, господин Живко Тодоров, по случай титлата му от Япония. Той е от СК “Аскен” Стара Загора и национален състезател. За всички старозагорци е удоволствие, че една традиция, изградена в града ни, се продължава и сега”, каза зам-кметът.

Наставникът на Петър Мартинов, сенсей Асен Асенов, е един от основателите на този спорт у нас, понастоящем главен експерт „Спортни дейности“ в Община Стара Загора, член на УС на Българска Карате Киокушин Федерация (БККФ) и създател на първия и най-стар турнир по карате за купа „Верея”у нас. Отскоро Петър Мартинов е член на неговата фамилия.

Петър Мартинов сподели, че състезанието в град Чиба, Япония е било трудно и е имал сериозна конкуренция, а в категорията му – над 90 кг. има много състезатели с тегло доста над нормата, а това прави тежки схватките. По време на състезанието, проведено в рамките само на ден, е извоювал две победи с нокаут и две по точки. Мартинов има в актива си европейска титла и призови места от европейски първенства.

Предстоят му усилени тренировки за европейско и световно първенство през март и октомври 2015 година.

Зам.-кметът Йордан Николов припомни уверението на кмета Живко Тодоров, че и през следващата година ще има достатъчно средства за подготовката на изявени спортисти, които носят слава на града, както и за развитието на детско-юношеските спортни школи.

Треньор на националния ни отбор е друг старозагорец, Стилиян Петров, който също има световна титла в категория 75 кг.

На награждаването присъстваха председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности към ОбС Маноил Манев и общинският съветник Николай Диков.
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн