Да помогнем на жителите на Донбас! Започна дарителска акция

STZAGORA.NEТ

Федерация “Съюз на съотечествениците” на руснаците в България разпространи официално съобщение, с което обявява събирането на средства за хуманитарна помощ на жителите на Донбас. В него се казва следното:

В югоизточната част на Украйна е налице извънредна социално-икономическа ситуация, граничеща с хуманитарна катастрофа. Поради бойните действия жителите в региона изпитват остър недостиг на храна, питейна вода, лекарства и средства от първа необходимост. Унищожени са здравните и образователните институции, не работят комуналните и енергийните услуги. В контекста на наближаващата зима няма възможност за започване на отоплителния сезон.

Рускоезично население на България чрез Федерация “Съюз на съотечествениците” обявява набиране на средства за хуманитарна помощ на жителите на Донецка и Луганска области.

Средствата се събират в различни градове на България чрез руските клубове – членове на Федерация „Съюз на съотечествениците”.

Каним всички съпричастни граждани на България, обществени и политически организации, приятели на Русия и Украйна да се присъединят към акцията.

В Стара Загора дарени средства се събират лично всеки вторник от 18,00 часа в кафе “При кмета” (до Общината) от представители на “Руски клуб и приятели”.

Банковата сметка за превод на дарени средства в България е следната:

UniCredit Bulbank, Bulgaria, 1000, Sofia, 7 Sv.Nedelya Sq.
SWIFT /BIC/ : UNCRBGSF
IBAN: BG 32 UNCR 70001502243 538
Федерация”Съюз на съотечествениците”
със забележка: „Помощ Донбас”.

В началото на декември събраните средства ще бъдат преведени по сметка на Хуманитарен батальон “Новороссия” в руската “Сбербанк” (https://vk.com/battalion_novorossia):

BIC (S.W.I.F.T.-.Code): SABRRUMMRA1
Име на банка: SBERBANK of RUSSIA
Адрес на банка: Rostov-on-Don, str. Eremenko, 58/11
Сметка на получателя (IBAN): 40820810552090005076
Получател: Gubareva Ekaterina

(Източник: rusofili.bg)
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн