Младежка структура на ПП АБВ бе учредена в Стара Загора на 1 ноември.

STZAGORA.NET

„Датата не е избрана случайно. АБВ е млада партия, която държи на традициите, затова решихме, че Денят на будителите е подходящ за начало на една една нова структура”, каза при откриването Емил Стоименов от инициативната група за създаването на организацията.

Избран бе 11-членен Общински съвет на АБВ – Младежи. Негов е председател и 27-годишната Малина Люцканова. Възпитаничка е на ГПЧЕ „Ромен Ролан”, има бакалавърска степен по специалността „Европеистика” и магистърска по политически и социални науки от Института за висши европейски науки в Страсбург. Владее френски и английски език.

Младежите от АБВ – Стара Загора, бяха изключително активни в предизборната кампания, част от техните инициативи станаха национални, припомни Нина Найденова, председател на АБВ – Младежи, която присъства на учредяването. „Винаги, когато идвам тук, намирам нещо ново, има добър дух и екип. Пожелавам ви като организация да продължите да бъдете водещи, да имате още много нови и креативни идеи, да успеете да увлечете още млади хора”, каза още тя. Д-р Евгений Желев, член на Изпълнителния съвет на ПП АБВ, припомни, че в листата на партията в Стара Загора преобладаваха младите хора, което е добър знак, пожела на младежите да съхранят хъса си за работа и обеща подкрепата на по-опитните за всяка тяхна инициатива и действие.

„Гледам на работата си като председател като на работа в екип. Надявам се, че ще успеем да запазим доверието един към друг, да увеличим енергията и да работим наистина конструктивно и с желание, а идеи имаме много”, така Малина Люцканова благодари за избора.

Преди учредителното събрание младежите направиха дарение – 80 тома литература, предимно българска, на НЧ „Георги Бакалов”. Това е трета акция за подаряване на книги на АБВ – Стара Загора, с идеята те да стигат до все повече хора, да се запази традицията българите да четат, а младите да ползват не само виртуалните библиотеки.
#vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн