Кинопрожекция и дискусия се посвещават на 25-та годишнина от началото на прехода в България

STZAGORA.NET

Малина Петрова

На 15 ноември от 16.00 часа в залата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора ще бъде прожектиран документалният филм „Приключено по давност“ на режисьора Малина Петрова – първият носител на Наградата за гражданска доблест „Паница“. След прожекцията ще има среща-разговор с режисьора за т.н. преход в България и фасадната демокрация.

Повод за създаването на филма е запалването на Партийния дом, но по думите на самата Малина Петрова, творбата е за началото на прехода и за една огромна манипулация на обществото ни.

В дискусията след филма, освен режисьора, ще участват Юлиана Методиева – главен редактор и издател на сайта за човешки права „Маргиналия“ и Александър Методиев – филмов продуцент на филми на Рангел Вълчанов, Георги Дюлгеров, Джеки Стоев и други режисьори.

Проявата, организирана със съдействието на Община Стара Загора, се посвещава на 25-та годишнина от началото на прехода в България.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн