Откриха изложба „Борис-Михаил покръстител. Духът и волята на България” в старозагорския Музей на религиите

STZAGORA.NET

На 30 октомври от 17.00 ч. Д-р Ангел Динев, директор на Регионалния исторически музей в Стара Загора, откри в Музея на религиите пътуващата изложба „Борис-Михаил покръстител. Духът и волята на България”.

На събитието кметът на община Стара Загора Живко Тодоров връчи плакет „Анастасия Тошева” за постижения на дейци на науката и образованието с принос за развитието на Стара Загора, както и на ученици, спечелили призови места в международни и национални конкурси и олимпиади.

В церемонията участваха и областният управител Д. Петрунова, зам.-кметът по хуманитарните дейности Иванка Сотирова и началникът на РИО Стара Загора Донка Симеонова.

Изложбата се организира по идея и с подкрепата на д-р Милен Врабевски, председател на Фондация „Българска памет”. Тя е посветена на 1150 г. от кръщението на Борис I и приемането на християнството за официална религия в България (864 г.).

Автор на изложбата е проф. Пламен Павлов от Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий”. Тя се реализира със съдействието на Института за литература при БАН и Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий”.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн