Кулинарни шедьоври и добро настроение обещават организаторите на Празника на ориза в старозагорското село Християново

STZAGORA.NET

Кулинарни изкушения, изненади и добро настроение обещават организаторите на традиционния Празник на ориза, който ще се проведе на 1 ноември, събота, в старозагорското село Християново. Шестото издание на тематичното събитие ще започне в 17.00 часа на площада пред кметството с празничен водосвет. Поздрав към присъстващите ще отправят самодейките от Фолклорната група за обработен фолклор „Настроение“ при НЧ „Съзнание 1933“.

Кулминация на празника ще бъде традиционната кулинарна изложба, в която своя майсторлък ще покажат местните сръчни домакини. Безпристрастно жури ще определи и награди най-добрите месни и безмесни ястия, както и най-вкусните десерти, сподели Димка Минчева, кметски наместник на село Християново.

Спонсор на шестото издание на празника е местният арендатор Яни Георгиев. Доброто настроение на всички ще поддържат музикантите от оркестър „Гълъбово“.
В село Християново се отглеждат 2000 декара ориз.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн