Старозагорската МБАЛ “Св. Иван Рилски” вече се нарича Болница “ТРАКИЯ”

STZAGORA.NEТ

От 27 октомври старозагорската болница МБАЛ „Св. Иван Рилски“ е с ново име – Болница „ТРАКИЯ“, съобщи NBP.bg. Двете сгради на медицинската институция, намиращи се в центъра на града и в парк „Аязмото“, предлагат същите услуги и лечение както досега, но вече под различно име.

„Болница „ТРАКИЯ“ е название, чрез което се стремим да обвържем болницата с географския регион Тракия, в който е разположена. Новото и леснозапомнящо се име ще бъде по-разпознаваемо за всички наши пациенти, включително чуждите граждани, търсещи високотехнологично лечение в България. Името ще се ползва по-успешно и при международно сътрудничество с други медицински институции извън страната. Името е единствената промяна, която правим, а високо-квалифицираните ни специалисти продължават да работят с професионализъм и желание за здравето на пациентите ни” – заяви Иван Колев, представител на инвеститора „Металик“ АД.

Болница „ТРАКИЯ“-Стара Загора е една от най-големите и модерни болници в България, оборудвана с високотехнологична медицинска техника от последно поколение. В здравното заведение работят едни от най-квалифицираните специалисти в страната в областта на хирургията, кардиологията, гинекологията, урологията, неврологията, ортопедията, физиотерапията, акушерството, гастроентерологията, очните и УНГ-болести, детските болести, образната диагностика и др.

Болница „ТРАКИЯ“ е разположена в две сгради. Първата сграда е открита през февруари 2009 г. и се намира в централната градска част на Стара Загора. Втората сграда е открита през април 2014 г. и е позиционирана над стадион „Берое“ до покрития с борови гори парк „Аязмото“.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн