Проходите “Шипка” и “Хаинбоаз” – отворени. Зимната обстановка: преодоляват се последствията от първия сняг

STZAGORA.NET

Проходът на Републиката и проходът “Шипка” са проходими и отворени за движение на моторни превозни средства при зимни условия. Докато движението през тях беше спряно, е създадена организация Летище Стара Загора да бъде използвано за паркинг за тежкотоварни автомобили, но към момента тази необходимост отпада.

В град Шипка е възстановено електрозахранването. Екипи на ВиК работят за възстановяването на водоподаването в населеното място. Няма ток в селата Селце, Сливито и Борущица. (В ранния следобед бе уточнено по информация от кмета на Шипка Стоян Иванов, че електрозахранването все още не е възстановено в целия град. Екипи на ЕVN работят за място.)

Възстановено е движението на влакове по ЖП линията Стара Загора – Велико Търново – Русе, като единствено пътниците от международната линия Русе – Истанбул се извозват с автобуси в участъка Стара Загора – Горна Оряховица.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн