Цяло село се събра на празника на Подслон

STZAGORA.NEТ

Ято бели гълъби даде начало на празника на старозагорското село Подслон в съботния слънчев ден,. Те полетяха към небето от ръцете на десетина деца.

За да отбележат заедно празника на площада пред кметството се събраха малки и големи жители на селото. Водосвет за здраве отслужи отец Димитър. Кметскитят наместник Мария Кънчева пожела на всички сила и мъдрост, за да се справят с препятствията по своя път, а на най-малките – да се връщат по-често към корените си. Тя получи прекрасен есенен букет и поздравителен адрес от името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Цветя и подаръци поднесоха и кметовете и кметските наместници на селата Бенковски, Малка Верея, Братя Кунчеви и Руманя, които присъстваха събитието.

Към всички присъстващи фолклорен поздрав отправи певческа група „Тракийка“ при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1921“ в село Малка Верея. Празникът продължи до късно вечерта с музикални изпълнения на дуо „Универсал“, много усмивки, слънчево настроение и традиционни български хора.


#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн