Старозагорските социалисти влизат в отчетно-изборна кампания след анализ на резултатите от изборите

STZAGORA.NET

Старозагорската общинска организация на БСП започва отчетно-изборна кампания за вътрешнопартийни органи, която ще продължи до края на месец ноември. Социалистите ще направят своя отчет, анализ и оценка на резултатите от предсрочните парламентарни избори по основни партийни организации, ще изберат свое ръководство, делегати на 47-та общинска отчетно-изборна конференция и ще издигнат предложения за членове и председатели на общински съвет и контролна комисия. Пленумът възложи на Изпълнителното бюро да организира провеждането на пълния отчетно-изборен цикъл.

Това бе решено на заседание на Общинския партиен съвет, на което присъстваха зам.-председателят на НС на БСП Драгомир Стойнев, народен представител от 27 МИР, и председателят на Областния съвет Васил Самарски. Стойнев представи визия за активиране дейността на социалистите, за укрепване на доверието и разширяване влиянието на БСП сред младите хора, след като изслуша доклада на председателя на общинския партиен съвет Валентина Бонева и предложенията за гласуване.

Разширеното заседание прие и анализ на изборите за 43-то НС. Резултатите за община Стара Загора социалистите приемат като тежка загуба, независимо че те са над средните за страната и е налице ръст на подкрепата за БСП и коалиция – 17,33% (12 371 души) спрямо евроизборите, когато до урните са отишли само 10 173 леви избиратели. За неуспеха има различни гледни точки, от местно до национално значение, включително това, че загубата се корени и в тежката идейна, политическа и кадрова криза на БСП, сочи представеният на пленума анализ. „За възстановяване на доверието трябва да се работи повече в защита на интересите на хората на труда, да се следват последователно идеите и принципите на лявата политика” – смята председателят на ОбС на БСП – Стара Загора Валентина Бонева.

Партийното ръководство се обяви против нови предсрочни парламентарни избори, мнозинството сподели, че отговорност за бъдещото управление на страната носи на първо място ГЕРБ като формация, на която избирателите са дали най-голяма подкрепа. Резултатите на БСП и коалиция я поставят в опозиция, категорични са в партийния съвет.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн