Охлюви ще се състезават в подкрепа на родителството в Стара Загора

STZAGORA.NEТ

Третото издание на “Най-ОХЛЮбимото състезание”- състезание с охлюви в Стара Загора, ще бъде в подкрепа на каузата повече бебета да останат със своите майки, като в звено “Майка и бебе” се работи за предотвратяване изоставянето и настаняването в институция на деца от 0 до 3 години. Форматът дава възможност на хора, групи от хора и бизнес представители да се забавляват, докато даряват.

Средствата набрани от Сдружение “Самаряни” по време на събитието ще допринесат да бъде защитено правото на повече деца да растат в семействата си. За деветте години от съществуването на звено „Майка и бебе“ подслон и подкрепа са намерили 84 майки и 93 деца. Екипът на звеното споделя, че при 80% от случаите майката остава с детето си.

Състезанието с охлюви ще се проведе на 18 октомври (събота), от 11:00 часа, в Общинска спортна зала „Иван Вазов“, град Стара Загора. Към момента в надпреварата са се включили над 12 корпоративни охлюва и над 100 охлюва, притежание на граждани, решили да подкрепят по нестандартен начин една добра кауза.

Събието се случва с изключителната подкрепа на Община Стара Загора и ССИК “Различният поглед”.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн