Над 3000 старозагорци посетиха РИМ в Нощта на изкуствата

STZAGORA.NEТ
Регионалният исторически музей в Стара Загора и тази година се включи в деветата поред „Нощ на изкуствата”, която се състоя на 26 септември 2014 г.

Въпреки неблагоприятните климатични условия музеят предложи изключително богата програма, която включваше много и разнообразни прояви. Част от тях бе представяне на макет на античния град Августа Траяна и прожектиране на мултимедийна презентация за градоустройството на града през античността, създадени по проект „Превръщане на културно-исторически паметници от Античния период на Стара Загора в туристическа атракция”.

В музей „Неолитни жилища” бе направена демонстрация на юбилейно вино по рецепта „8000 години Стара Загора“. Посетителите имаха възможност да станат и свидетели на възстановка на ритуал по посрещането на Бога-небе от Богинята майка, представен от младежко театрално студио с ръководител Христофор Недков.

РИМ – Стара Загора и музейните обекти бяха посетени общо от 3068 души.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн