Кметът Живко Тодоров ще ориса „Бебе на града”, родено първо на 5 октомври

STZAGORA.NEТ
За първи път тази година кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще ориса „Бебе на града” – Стара Загора 2014, което ще бъде първото дете, родено на празника на града.

Събитието ще се състои на 05.10.2014 г. (неделя), когато Стара Загора отбелязва своя празник.

Официалната част ще започне в 17.00 часа с церемония по орисването на бебето. Това ще стане в родилното отделение на болничното заведение, регистрирало първото раждане.

Организатор на кампанията „Бебе на града” е списание „9 месеца”.

От 10:00 до 18:00 ч. в центъра на Стара Загора ще бъде разположена шатра на списание „9 месеца” и специална кутия, в която минаващите покрай шатрата хора могат да оставят своето пожелание към бебето на град Стара Загора.

Инициативата се провежда в 9 областни града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Благоевград и Велико Търново.

Целта на инициативата е да насочи вниманието на обществеността към демографския проблем и да се стимулира раждаемостта на регионално ниво. Списание „9 месеца” е първото специализирано издание за бременност и майчинство в България.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн