Халил Летифов: Говоренето срещу ДПС е проява на слабост

STZAGORA.NEТ
Рискът пред 43-то Народно събрание е силно фракциониран парламент, който да не може да намери правилната посока

През последните 24 години ДПС се доказа като българска неетническа партия, която задава и следва своя модел на поведение. В това отношение е предвидима както за избирателите си, така и за европейските си партньори

“За мен говоренето от страна на партиите срещу ДПС е проява на слабост, защото в една ситуация, в която определено е налице политическа криза, голяма част от партиите се чувстват изчерпани.” Това заяви кандидатът за народен представител от Движение за права и свободи Халил Летифов в предаването „Още по темата” в ефира на ТВ Стара Загора. Той бе категоричен, че към ДПС има само едно анти говорене, изпълнено с недоказани твърдения, манипулации и прехвърляне на недоказана вина.

Според Летифов това, което по-голямата част от партиите могат да предложат на хората като надежда, послание и програма в следващ период, е несъстоятелно. И единственото, което им остава, е да „яхнат” вълната от настроения, които се създават в обществото, а именно, че Движението за права и свободи е големият проблем на българския политически живот.

Халил Летифов не скри, че консумирането на всяка власт носи негатив, но подчерта, че ДПС не бяга от тази отговорност. Според кандидата за народен представител от 27-и МИР Стара Загора липсата на диалог, особено след изборите за Европейски парламент, е била важен фактор за развoя на събитията след това.

„Анализът на г-н Лютви Местан тогава беше крайно обективен и малко политически сили могат да поемат такава голяма отговорност. За нас е важно да съхраним стабилността на държавата, след това да убедим хората, че има политически сили, които мислят за тях. Не трябва да се следват тясно партийните интереси и в същото време да е налице липса на диалог по основните приоритети за развитието на страната”, заяви Халил Летифов.

Като един от най-големите рискове, пред които е изправено бъдещото Народно събрание, Халил Летифов определи рискът от силно фракциониран 43-ти Парламент, който да не може да намери правилната посока за стабилност на страната. ДПС остава последователна в своите виждания, че мястото й в бъдещото управление на страната ще бъде определено не от някой друг, а само и единствено от суверена.

„През последните дни в публичното пространство се говори за различни коалиции. Трябва да е ясно обаче, че държавата ни няма да издържи тази демагогия и популизъм. За Движението за права и свободи властта не е самоцел, а е важно мнението на избирателя”, категоричен бе кандидатът за народен представител Халил Летифов. Той определи тиражираните от опоненти на ДПС изявления за затваряне на границата ни с Турция като евтина PR акция, чрез която се употребява политически българското общество. „Хората не заслужават това. България показа на Света една толерантност и трябва да запазим тази си ценност”, подчерта Летифов.

Като много тежка той определи ситуацията с Корпоративна търговска банка (КТБ) и гарантирането на влогове само до 100 000 евро. „Ние от Движение за права и свободи предложихме да се гарантират вземанията на всички вложители, защото: какво правим с хората, които имат над 100 евро, какво правим с фирмите, които са си платили данъците и са си изработили средствата, с които оперират? Кой гарантира на всички тези вложители парите в КТБ? Фирмите поддържат съдбата на мнозина хора – техни служители. Какво правим с парите на общините, които са в КТБ? С парите на държавните дружества?, попита риторично Летифов и уточни: „Парите и на частните фирми, и на общините, и на държавните дружества са пари на данъкоплатците. И в този ред на мисли тези средства трябва да са гарантирани.”

В отговор на въпрос за първият в листата на ДПС за област Стара Загора – Делян Пеевски, кандидатът за народен представител Халил Летифов бе категоричен, че прехвърлянето на всички грешки през годините върху личността на Делян Пеевски е бягане от отговорност от страна на онези, за които това е най-удобно.

ХАЛИЛ ЛЕТИФОВ: „ДПС се ангажира да работи за развитието на старозагорски регион в различните области, сред които: икономика, енергетика, образование, здравеопазване, спорт, туризъм и др., но не на последно място и за запазване на етническия и социален мир

Област Стара Загора се нарежда на едно от челните места по икономическо развитие. Ако, обаче, попитаме хората, според тях – дали е така, те няма да споделят резултата от тази статистика, защото преценката на хората е въз основа на „джоба и хладилника” им. Затова не бива да твърдим, че всичко е наред, но трябва да работим за това да стане. В същото време трябва да запазим онова, което имаме.

Много се говори за комплекса „Марица изток”. Там всеки много е дал. Ако, обаче, попитаме миньорите – на тях никак не им харесва някой да им казва колко са добре. В същото време не малко са общините в затруднено финансово състояние и на тях трябва да им се помага.

Ще работим за реализирането на инфраструктурните проекти в това число и подобряване инфраструктурата между и в населените места. Нужно е бизнесът да усети подкрепата на всички политически сили, а не да остава с впечатлението, че е мачкан и изтикан в ъгъла.

Мисля, че не е проблем, поне на местно ниво – тук в област Стара Загора, да намерим общ език и да работим по основните приоритети за региона. Мисля, че ще дадем един добър сигнал.

Ние от ДПС винаги сме били готови за диалог, за да имаме консенсус по значими теми, както за региона, така и за страната.”
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн