Детска ясла „Маргаритка“ – обновена за 35-та си годишнина

STZAGORA.NEТ


През 2014 г. се навършиха 35 г. от откриването на детска ясла № 3 „Маргаритка“, която се намира на бул.“Цар Симеон Велики“ № 248 в Стара Загора. Колективът, родителите и възпитаниците на детското заведение отбелязаха годишнината със специална програма и посрещнаха гости от общинското ръководство по този повод.

По инициатива на кмета Живко Тодоров беше извършен основен ремонт на сградата на стойност 385 000 лв. от капиталовата програма на общината. Това е нашият подарък за празника, сподели директорката Тинка Панчева. По думите ? условията на работа и на отглеждане на децата са се подобрили значително, а очакванията са да спестят до 30 на сто от разходите за отопление през зимата.

След ремонта е закупено и ново обзавеждане на стойност над 50 000 лв.

Ремонт беше извършен и на сградата на детска ясла № 12 „Боровец“ на ул.“Каменец“ №13, на стойност над 370 000 лв.

Над 1 млн. лв. ще струва пребазирането на Втора детска ясла „Синчец” в сградата на бившия Център за научно и техническо творчество. Цялостният ремонт и изграждането на допълнителни помещения на сградата започна в края на август. Тя ще се посещава от около 60 деца на възраст от 10 месеца до 3 години, разпределени в три групи. От фирмата изпълнител обещават да предадат обекта до 24 май 2015 г.

Още в началото на мандата си кметът Живко Тодоров обеща най-много средства да се отделят за образование – училища, детски градини и ясли. След откриването на новата ЦДГ №6 „Камбанка” миналата седмица, предстои откриването и на още едно детско заведение – ЦДГ №5 „Мечо Пух”.


#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн