Най-добрите български групи и участници от 5 държави ще премерят сили на сцената на фестивала Groove Masters в Стара Загора

STZAGORA.NEТ

Тридневен международен хип-хоп фестивал Groove Masters 2014 ще се проведе в Стара Загора в края на седмицата. Той се провежда за втора поредна година, с домакин и инициатор на феста Община Стара Загора.

Тазгодишното издание ще бъде по-различно, заради участието на едни от най-добрите европейски диджеи и танцьори. Силното международно участие и богатата съпътстваща програма от уъркшопи, изложба и голямо хип-хоп парти ще предложат глътка въздух за цялата хип-хоп общност в България, заяви Самуил Топалов от организаторите на фестивала AFTH Crew, по време на официалната пресконференция на събитието. В брейк битки по време на фестивала ще премерят сили най-добрите български групи и чуждестранни отбори от 5 държави. Groove Masters цели да провокира гостите и жителите на Стара Загора да се насладят на автентичната хип-хоп култура и да предложи алтернатива за приятно, модерно и полезно занимание за младите хора в града.

Според Диана Атанасова, началник отдел “Култура и туризъм” в Община Стара Загора, датата на фестивала не е избрана случайно. “В петък, 26 септември, в града се провежда 9-та поред “Нощ на изкуствата”. По думите ?, хип-хоп събитието ще допринесе за още по-колоритната атмосфера на този празник.

Началото на първия Groove Masters фестивал ще бъде поставено официално утре (26.09.2014) от 14:00 ч. с графити демонстрация на ARSEK & ERASE под моста на Регионална библиотека “Захарий Княжески“.

Събитията за деня ще продължат с атрактивни брейк батъли от 16:00 часа между предварително селектирани участници. В тях няма да има победители, а танцьорите ще покажат на зрителите най-доброто от “Господарите на груува”, за да запалят всички преди истинските битки в събота.

В 17:00 часа в петък ще започне и фристайл сесия, в която всички танцьори ще могат да се включат и да разкрият своите умения и техники, като изпитат енергията на сайфъра (кръг, в който се събират много хора и танцуват заедно).

По време на допълнителната културна програма на фестивала гостите на младежкия форум ще могат да видят и изложба с над 40 плаката от хип-хоп и брейк събития в България от последните 13 години. Откриването ? ще бъде в рамките на “Нощ на изкуствата 2014” от 20:00 часа на втория етаж на Регионална библиотека “Захарий Княжески”.

Организатори на Groove Masters 2014 са Oбщина Стара Загора, Туристически информационен център и AFTH CREW. Фестивалът е част от официалния културен календар на Стара Загора за 2014 г.

Сребърен спонсор на събитието е PIRIN Spring. Ekzperimental Pictures, Flava House, Forest Man Brand и PRoPR Агенция са парньори на фестивала. Медийни партньори на Groove Masters са BalkanBboy, 359 Hip-Hop, Artualno, BG Dancer, Mika Music and Lifestyle, Cultro, Etalon, Graffiti, Kafene, Kolonkata, MediaCafe, Meloman, Starozagorci, Peika, Time ART.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн