“Загорка” награди финалистите в конкурса “Загорка зелен фонд 2014″

STZAGORA.NEТ
Водещият пивовар организира онлайн гласуване за мястото на реализация проект №1 на територията на Стара Загора и областта

На специална церемония, която се проведе в гр. Стара Загора, „Загорка“ АД обяви победителите в публичния си дарителски конкурс Загорка Зелен Фонд 2014. В специалното събитие, на което пивоварът раздаде общ награден фонд от 22 000 лв., участие взеха представители на ЗАГОРКА, членовете на оценяващата комисия на конкурса, тазгодишните финалисти, както и представители на медиите.

Първо място и награда от 10 000 лв. за проект „Пасивна еко класна стая“, разработен от СНЦ „Архитектура на бъдещето“, връчиха членовете на журито в конкурса арх. Петър Киряков и арх. Иван Атанасов. Класната стая от ново поколение ще бъде реализирана от „Загорка“ АД. Населеното място от регион Стара Загора, където да бъде изпълнена Пасивната еко класна стая, ще бъде определено чрез онлайн гласуване на корпоративни сайт на ЗАГОРКА, където е достъпна и повече информация за проекта: www.zagorkacompany.bg Всеки желаещ може да участва еднократно със своя глас до края на м. октомври.

Второ място и награда от 7 000 лв. за проект „Безплатно отопление, без вредни емисии“, разработен от г-н Манол Манолов, беше връчена от г-н Емил Христов, председател на Общински съвет, Стара Загора и член на оценяващата комисия на конкурса.

Трето място и награда от 5 000 лв. бяха отредени за проект „Използване на водата от последното изплакване на пералнята“, разработен от г-н Венелин Диков. Те бяха предоставени на печелившия от преподавателя в ТУ и член на журито на конкурса г-н Момчил Рабаджийски.

„Загорка Зелен Фонд е израз на нашето убеждение, че освен да правим добър бизнес, можем да правим и добро като инвестираме в общността, в която развиваме дейността си. Много се гордеем с факта, че ЗАГОРКА е лидер не само на пазара, не само в иновациите, не само в представянето на нашите марки, но и в социалната отговорност. Нашата дарителска програма е уникална сред бирените компании в България и за нас е радост, че в годините сме изградили здраво партньорство с областните и общинските власти и работим с лекота и удоволствие заедно, за да създаваме по-добър свят“, коментира по време на церемонията Нина Владимирова, мениджър правни въпроси и корпоративни връзки, „Загорка“ АД.

Оценката на проектите и изборът на победителите, беше направен от оценяваща комисия в състав: г-н Николай Младенов – изпълнителен директор на ЗАГОРКА, г-жа Нина Владимирова – мениджър правни въпроси и корпоративни връзки в ЗАГОРКА, г-н Мирослав Милков – мениджър производство в ЗАГОРКА, г-н Емил Христов – председател на Общински съвет – община Стара Загора, г-жа Евгения Друмева – главен редактор в Нетинфо, г-жа Даниела Димитрова – председател на ОДФ Стара Загора; арх. Иван Атанасов – член на Камарата на архитектите н България, инж. Момчил Рабаджийски – ръководител на лаборатория по икономия на енергия в ТУ – София, арх. Петър Киряков – член на УС на Камарата на архитектите в България.

През 2014 г. конкурсът Загорка Зелен Фонд беше изключително оспорван, като по него бяха получени десетки проекти от цялата страна. Новото през тази година на конкурса беше, че в него можеше да участват и физически лица. Идейните предложения покриха и трите категории на дарителската програма: пасивна стая или офис, решения за пестене на вода, и решения за пестене на енергия. До качествена оценка от страна на комисията бяха допуснати само шест проекта, които покриха изискванията на програмата. Критериите за разглеждане на разработките бяха следните: ефикасност на проекта – (50% тежест); приложимост и въздействие – (30% тежест) и оригиналност/нестандартност – (20% тежест).

От името на „Загорка“ АД бихме искали да благодарим на всички, които решиха да участват със своите идейни проекти и технически решения, за да можем заедно да създаваме по-добър свят за следващите поколения.

За „Загорка Зелен Фонд“:
„Загорка Зелен Фонд“ е част от програмата на компанията за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие – Създаваме по-добро бъдеще. През последните 3 години инициативата се провежда под формата на публичен конкурс за реализиране на зелени проекти на територията на Старозагорски регион. В периода 2011 – 2013 по програмата си ЗАГОРКА е предоставила безвъзмездно над 250 000 лв. за благоденствието на местната общност.

За “Загорка”:
Пивоварна Загорка е създадена преди повече от 110 г. Още от откриването на „Бирарията“ в Ст. Загора от д-р Кожухаров през 1902 г., пивоварната се превръща в символ на града, а Загорка в любимата бира на поколения българи. От тогава до днес нашие майстори-пивовари произвеждат висококачествени марки бира, които българите обичат. През 1994 г. ЗАГОРКА се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN, което позволява през годините в пивоварната да бъдат инвестирани над 133 млн. евро в модернизация и разширяване на производството. Днес пивоварната в Ст. Загора е една от най-модерните в региона на Централна и Източна Европа. В компанията са заети над 512 души, които са основният актив и двигател на успеха на ЗАГОРКА. Водена от амбицията си да въвежда вдъхновяващи иновации чрез своето уникално портфолио от марки – Zagorka, Heineken, Ариана, Stolichno, Amstel, Desperados, Kaiser и Starobrno – ЗАГОРКА успява да отговори на взискателните вкусове на своите потребители и да им предостави нови изживявания и позитивни моменти. Като част от семейството на HEINEKEN и водещ български производител на бира, ЗАГОРКА се ангажирана да развива своя бизнес устойчиво и отговорно, като се фокусира върху областите, където може да повлияе: вода, СО2, устойчиви ресурси и отговорна консумация. През 2013 г. МОСВ отличава ЗАГОРКА с наградата „Зелена България“ за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. Повече информация за компанията е достъпна на: www.zagorkacompany.bg
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн