Драгомир Стойнев: “Южен поток” е приоритетен за България и трябва да бъде реализиран

STZAGORA.NEТ
“Нищо не налага увеличаването на цената на електроенергията, освен ако не се желае това да се поеме от българските граждани – каза в Стара Загора водачът на листата на коалиция “БСП лява България” Драгомир Стойнев преди да се срещне в рамките на предизборната кампания с офицери и сержанти от запаса и резерва, с които разговаря за аспектите на националната сигурност.

“Ние водехме доста сериозни преговори с двете американски централи и тези преговори трябваше да бъдат довършени. Но доколкото разбирам, преговорите вече са прекратени” – допълни Стойнев.

Пред лицето на евентуална газова криза през зимата той напомни, че като министър на икономиката и енергетиката в кабинета “Орешарски” е оставил газохранилището “Чирен” почти пълно. “Дори и да има газова криза, в продължение на два месеца това няма да бъде усетено от българската икономика и българските домакинства. Важно е, разбира се, да бъде и докрай напълнен “Чирен”. Нека някой да си свърши работата. Не може само да се седи и да се критикува, без да се работи. Никой не разбра как сме напълнили “Чирен”, какво ни е коствало, какви политики сме водили. Защото ние просто работехме. Евентуалната газова криза, дано не се случи, показва и колко стратегически важен е за нас проектът “Южен поток”. Този проект трябва да бъде реализиран час по-скоро” – заключи Драгомир Стойнев.

На въпрос дали според него ЕС ще пусне в края на краищата “Южен поток”, Драгомир Стойнев отговори следното:
“Всичко е въпрос на преговори. Всички подготвителни действия са налице и щом като се даде зелена светлина, ние сме готови и започваме да строим. Тръбите са тук, има разрешение за строеж на определени части. Никой не очакваше, че за една година толкова ще напреднем по този проект. Той е приоритетно важен за България и трябва да бъде реализиран.”
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн