“Музика на открито“ за пръв път в Нощта на изкуствата в Стара Загора

STZAGORA.NEТ

За първи път в рамките на 9-та Нощ на изкуствата, която ще се проведе в Стара Загора в петък, 26-ти септември, стартира инициативата „Музика на открито“. Тя включва 4 концерта на живо с участието на старозагорски и пловдивски изпълнители и групи, съобщиха организаторите от Община Стара Загора.

Първият концерт е на „Стела Петрова трио“. Поп-рок проектът е с начален час 18:30 и ще се проведе в Mall Galleria. Добилата популярност от участието си в “X Factor”, Стела Петрова (вокали и акустична китара – на първата снимка) ще представи няколко авторски песни, както и кавъри, аранжирани и изпълнени от нея, Гено Господинов (бас) и Атанас Георгиев (барабани). От всичките 4 концерта единствено този ще се състои на закрито, в сградата на мола.

От 19:00 ч. на централния булевард “Цар Симеон Велики“, пред кафе Lucky 99, започва джаз-рок концертът на пловдивския китарист Николай Карагеоргиев и неговото трио. Заедно с него на импровизираната улична сцена ще излязат още Александър Леков (бас) и Начо Господинов (ударни). Ще звучат оригинални авторски композиции и пиеси на Джон Скофийлд и Кърт Розенвинкел.

В 20:30 ч. на централния булевард, пред клуб Drums, старозагорци ще могат да послушат качествен фюжън и фънк. Пловдивският проект Groove tribe включва седем музиканти: Георги Зайков (тромпет и вокали), Кристиан Желев (клавишни), Дилян Обретенов (китара), Николай Карагеоргиев (китара), Александър Леков (бас), Начо Господинов (ударни), Александър Каменов (ударни). Бандата има двама барабанисти. „Това не е случайно – бийтовете, които използваме в този проект, са много разнообразни и с два комплекта барабани постигаме търсеното звучене“ – споделя басистът Александър Леков. Парчетата на групата са авторски, но публиката ще чуе и един кавър – на соул певеца Боби Калдуел.

Последният проект е с начален час 21:30 и е в бар „В Jazz-a“. Там гостува „Петър Салчев трио“. Концертът включва популярни джаз стандарти и суинг парчета, както и пиеси в стил боса нова. Ще звучи кадифеният глас на Петър Салчев (на втората снимка), ще му акомпанират Йордан Тоновски (клавишни) и Христо Минчев (бас).

Входът за всички събития е безплатен. Концертите се организират по идея на сдружение „Повече“.
#


share button


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн