Митрополит Галактион отслужи Света литургия с Архипастирски благослов за 33-я рожден ден на кмета на Стара Загора Живко Тодоров

STZAGORA.NET



Старозагорският митрополит Галактион отслужи тази сутрин в катедралния храм “Свети Димитър” празнична Света литургия с Архипастирски благослов за рождения ден на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. На днешния ден – 21 септември, градоначалникът навършва 33 години. На церемонията дойдоха близки на кмета, негови съратници от Общината, сред които – заместник-кметовете Йордан Николов, Иванка Сотирова и Янчо Калоянов, председателят на Общинския съвет Емил Христов, както и много граждани.

В поздравителния адрес, който Митрополит Галактион прочете и връчи на Живко Тодоров, се казва следното:

“Преизпълнени с духовна радост, в деня, в който Вие празнувате Вашето рождение и изпълвате Христовата възраст, навършвайки тридесет и три години, имаме изключителното удоволствие да Ви поднесем Архипастирски благослов и отчески благопожелания по този повод и да засвидетелстваме пред Вас, че въпреки младостта, Вашата работа, Вашите успехи и изграденото Ви име са тези, които най-добре говорят за Вас, за добрите Ви намерения и за Вашите качества и възможности, а те, повярвайте ни, не остават незабелязани и неоценени от широката общественост, за чието добруване и благоденствие Вие се трудите така усърдно. Ние сме уверени, че благодарение на Вашите качества успехите Ви далеч ще надхвърлят границите на престолния ни град – Стара Загора, чийто градоначалник сте понастоящем, и вбъдеще целият ни народ ще може да разчита на Вашата енергичност и всеотдайност”.

Старозагорският митрополит Галактион връчи на Живко Тодоров за рождения му ден диптих с иконите на Света Богородица и Иисус Христос Вседържател (на първата снимка), с пожеланието той да е с него навсякъде и във всичките му пътувания.

След като пръв прие на нафората след края на службата, а след него и всички присъствали на празничната литургия, помолихме Живко Тодоров да сподели с какви мисли и чувства посреща 33-тия си рожден ден.

- За мен 33-годишнината означава едно ново начало – на по-мъдрата част от живота. Смятам, че това ще ми помага да бъда още по-трезв, когато работя за Стара Загора.
- Какви са радостите Ви в днешния ден?
- Радостта ми е, че мога с близките си, с приятелите си да посрещна този празник, защото напоследък, за съжаление, не ми остава много време за тях. Днес ще мога да им обърна внимание и да усетя истинските отношения. Много съм обнадежден за Стара Загора, защото виждам перспективата й за развитие. Градът ни ще върви все по-уверено напред. Убеден съм в това.
- А какви са грижите Ви в днес?
- Най-важното е хората да бъдат живи и здрави, и да имат работа. Мога да се чувствам истински добре само тогава, когато и хората край мен, всички старозагорци, са добре. Това е главната ми грижа. Тогава и аз съм щастлив.

* * *
Живко Тодоров е завършил ГПЧЕ „Ромен Ролан“ – Стара Загора с английски и немски език и Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Европеистика“.

Работил е като експерт в изготвянето и управлението на проекти за кандидатстване по програми на Европейския съюз в Община Стара Загора и Областна администрация – Стара Загора.

През 2009 г. е избран за народен представител от ПП ГЕРБ, 27-ми старозагорски избирателен район. През 2009-2010 година е заместник-председател и председател на Комисията по външна политика и отбрана в Народното събрание. Областен координатор е на ПП “ГЕРБ“ в Стара Загора. През 2009-2011 г. е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

На 30 октомври 2011 г. Живко Тодоров печели изборите за кмет на община Стара Загора с резултат на балотажа 67,12% от гласовете на старозагорци (41 006 валидни гласа). На длъжността кмет на община Стара Загора встъпва след полагане на клетва на 7 ноември 2011 г. по време на първата сесия на Общинския съвет с мандат 2011-2015 година.





#vvv

бутони към социални мрежи

1 коментар on “Митрополит Галактион отслужи Света литургия с Архипастирски благослов за 33-я рожден ден на кмета на Стара Загора Живко Тодоров”

  • Астров wrote on 21 септември, 2014, 20:41

    Честит рожден ден Кмете !!!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн