Бойко Борисов: Гоненията срещу нас целяха ГЕРБ да бъде унищожен

STZAGORA.NET

“Ще управляваме по-твърдо, по-безкомпромисно и няма да спестим на никого нищо. Ние минахме през гонения с една единствена цел – ГЕРБ да бъде унищожен и на негово място да дойде Реформаторският блок.” Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на детска градина „Камбанка“ в Стара Загора, цитиран от Агенция “Фокус”.

„И затова се събраха от кол и въже хора там, само и само да попречат на ГЕРБ да има пълно мнозинство и да управлява самостоятелно. Желаем им голям успех, но това, което чувам, от поведението им и това, което правят, те ще са последните, с които ще си разговарям след изборите“ – добави Борисов. Той призова да спрат да манипулират по този грозен начин и да прехвърлят вина ГЕРБ.

„Защо Радан Кънев не отиде да пита Цветанов, да ме пита мен колко пъти съм бил в прокуратурата през тази година и три месеца – над 15 пъти. Защо не дойде тогава да ни каже кой е избрал главния прокурор или ВСС? Защо тогава мълча, а сега, понеже му е политически изгодно, иска да ни сложи вини“ – попита председателят на ГЕРБ. По думите му Висшият съдебен съвет (ВСС) беше избран с консенсус от всички партии, които бяха в парламента. „Така се избира, а ВСС си избра възможно най-добрия кандидат за главен прокурор след конкурс. Какво повече? Да вземат мнозинство, да сменят законите, да направят каквото искат, но да престанат от екраните да сипят обиди към нас. До тук бях с мълчанието по техен адрес. Но има казвам, ние последни с тях ще говорим, а с БСП и ДПС няма да говорим“ – категоричен бе Бойко Борисов.

„Слушам един виден реформатор днес да се упражнява по наш адрес. Когато беше Костинброд, когато повдигаха обвиненията срещу Цветанов, когато мен ме разкарваха, както и всички министри на ГЕРБ, по прокуратурата, той мълчеше като риба. Сега станал голям защитник на демокрацията. Точно обратното – ние и тогава си мълчахме, и сега си мълчим, защото съдебната система трябва да е абсолютно спокойна при взимането на решения, дори когато са и срещу нас“ – посочи още Борисов.

Председателят на ГЕРБ припомни състоянието на София преди да стане кмет на Столична община. Така наречената „Синя София“, Костов – премиер, Софиянски – кмет, след него – СДС, ДСБ и всичките тези борци за демокрация, те така бяха опоскали столицата, че над 140 детски градини бяха реституирани, продадени и разграбени. Оттогава, откакто го има ГЕРБ в София, над 100 детски градини сме направили само там, а в страната сигурно са 300-400. Финансирани, проектирани и издадени на хората да си доведат децата на училище. Енергийно ефективни и всичко останало. Така че когато говорят за нас, да не си мислят, че съм забравил и да се правят все едно сега са се родили и са станали бели и светли и чисти“ – призова Бойко Борисов. По думите му грабежът в София се дължи на тези всичките хора. „И ако искат да им го напомням, ще им го напомням всеки ден. Мълчанието по техен адрес не значи, че сме били към тях толкова късопаметни. Щом искат да си играят на тази игра, да я играем“ – заяви председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов подчерта, че съдебната система трябва да е стабилна. „Когато те определяха кой да е главен прокурор, ние си мълчахме. Когато те определяха кой да е шеф на съдиите, ние си мълчахме. Мълчахме си и тази година и два месеца, когато бяхме подложени на репресии, защото считахме и считам, че всеки трябва да си мине през проверките, когато има нужда“ – обясни Борисов. Той припомни още, че се е видяло, че парите им са в КТБ. „Парите на партия ГЕРБ са в ДСК, нямаме сметки, нямаме обръчи, нямаме кръгове, нямаме никаква зависимост. Напротив – мъчим се да я спасим банката. Мъчим се, защото ако бяхме изтеглили държавните пари от КТБ, както те направиха, КТБ щеше да фалира преди година и половина. Но в момента има поне 3-4 такива банки, където държавата помага. Е, защо не кажат, че ГЕРБ е виновен и за това? ГЕРБ подкрепя българските банки, за да има български банки. От къде на къде ще ми правят всеки ден някаква интрига и внушения в обществото, че имаме общо с това. Напротив – те имат общо“ – заяви Бойко Борисов в Стара Загора.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн