Бойко Борисов и Живко Тодоров тържествено откриха новата детска градина в Стара Загора

STZAGORA.NET


С тържествен молебен на Негово Високопреосвещенство старозагорския митрополит Галактион беше открита новата модерна сграда на Целодневна детска градина № 6 „Камбанка” в Стара Загора, на мястото на бившата Вечерна гимназия в центъра на града. Лентата прерязаха кметът на града и бившият премиер Бойко Борисов.

Кметът Живко Тодоров нарече този ден специален за Стара Загора, защото това е първото детско заведение в града, построено след 1989 година. „Имаше много апетити за закупуването на този терен в центъра на града, за да бъде построена тук жилищна кооперация. Презастрояването на центъра обаче ни накара да променим предназначението на този терен, за да бъде отреден за детска градина. Откриваме в този формат, защото финансите от 2,2 млн. лв. бяха отпуснати по време на управлението на правителството на премиера Бойко Борисов през 2012 г.“ – припомни Тодоров.

„Смятам, че всички граждани ще оценят направеното, защото ще остане тук още 30-40 години. Именно преди толкова са постронени повечето градини, успяхме да ремонтираме повечето от тях.Това е първата изцяло новопостроена детска градина, отговаряща на всички стандарти по проект- дарение от арх. Иван Иванов“ – каза още кметът. Той изрази увереност, че ако Бойко Борисов отново е премиер, градът ни ще има повече придобивки и ще се решават повече проблеми за хората.

Новата детска градина е двуетажна, снабдена с озеленено дворно пространство, с пясъчници, цветни катерушки и пързалки. Всяка сграда има занимални, физкултурен салон, кухненски блок, ново обзавеждане и оборудване.

Бившият премиер Бойко Борисов приветства многобройните гости – родители и деца. Той заяви, че проблемът с детските градини в Стара Загора е решен. „А колкото повече детски градини има, ще има толкова повече спокойни и работещи майки и бащи. Такава е нашата политика“ – каза още той.

Градината разполага с възможности за отглеждане на 100 деца, разделени в 4 възрастови групи и ще отвори врати на 1 октомври. Строително-монтажните работи са на стойност 1 577 985 лева. Сградата е с Г-образна форма, физкултурен салон и двор, на обща площ от около 2 хил. кв.м. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „СК–Айтос” – Стара Загора.

На откриването присъства цялото общинско ръководство, бивши народни представители, общински съветници, евродепутати, областният управител, кметове на общини от региона и др.

Бойко Борисов: ГЕРБ ще продължи да финансира изграждането на детски градини и спортни площадки


„Народът трябва да работи, а за да работи децата трябва да има къде да бъдат гледани. В Стара Загора проблемът с детските градини е решен“. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора, където присъства на откриването на новоизградената детска градина „Камбанка“. Тя е построена със средства от държавния бюджет, отпуснати по време на управление на ГЕРБ. Бойко Борисов посочи, че ГЕРБ ще продължи политиката си, а именно да финансира изграждането на детски градини и спортни площадки за децата на България. „Колкото повече детски градини, толкова повече работещи майки и бащи. Жените в 21 век искат да правят кариера. Как да работят родителите, ако няма къде да оставят детето. В ГЕРБ е така – финансираме, строим и си режем лентичка“, коментира председателят на ПП ГЕРБ.

„Сигурен съм, че след 5 октомври ще имаме по-добро правителство с премиер Бойко Борисов. Правителство, което ще обръща внимание на всички общини. Правителство, което се грижи за хората. Убеден съм, че ще има и още нови придобивки за Стара Загора и региона“. Това каза кметът и областен координатор на ГЕРБ Живко Тодоров.

„На 5 октомври предстои важен избор. Обръщаме се към православния български народ, за да се чуе днес гласа на църквата, нека полагаме грижи не само на думи“. Това каза по време на откриването Старозагорският митрополит Галактион, който отслужи водосвет за здраве и успехи.

На събитието присъстваха също заместник председателят на партията и председател на националния предизборен щаб Цветан Цветанов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова, водачът на листата в Стара Загора Лиляна Павлова, кандидати за депутати, общински съветници и др.



#

бутони към социални мрежи

1 коментар on “Бойко Борисов и Живко Тодоров тържествено откриха новата детска градина в Стара Загора”

  • Методиев wrote on 20 септември, 2014, 16:45

    Браво на Кмета за доброто решение на мястото на бившата “Пепинера” по късно “Вечерна гимназия” да бъде построена съвременна детска градина!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн