Проф. Петрана Чакърова се извини на д-р Евгений Желев

STZAGORA.NET
Проф. Петрана Чакърова – изпълнителeн директор на УМБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович” в Стара Загора, която в началото на юли тази година спря храната за пациентите на болницата, обвини за тежкото състояние на здравното заведение един от бившите директори д-р Евгений Желев. Според проф. Чакърова, няколко фирми, които тя описа като “фирмите на д-р Желев”, са източвали държавни средства от болницата в продължение на години чрез договори за надценени услуги като пране и доставка на храна за пациентите.

Малко след това д-р Евгений Желев обави, че ще заведе дело за клевета срещу проф. Петрана Чакърова и го направи. В специално разпространено съобщение той посочи, че твърденията за източване на болницата от свързани с него фирми са откровени лъжи. “За да защитя името и авторитета си, завеждам дело за клевета срещу проф. д-р Чакърова”, заяви д-р Евгений Желев.

От ефира на ТВ Стара Загора днес, 19 септември, проф. Чакърова се извини публично на д-р Желев. Ето какво каза тя пред Велизара Цонева:

“Не съм казала, че е в сегашно време. Поводът бе реакция на д-р Желев, която ме провокира. 11 месеца крепих болницата без никаква подкрепа и непрекъснато бивах притискана от тоя или от оня. Непрекъснато се сипеха хули по мой адрес и точно в това инфарктно време ми бе споделено, че д-р Желев ми иска оставката. Тогава спрях храненето и бях закъсняла с изплащането на работните заплати. На напрежението, на което бях подложена 11 месеца, нямаше как да не реагирам. Още повече, двете фирми, които тогава идентифицирах с неговото участие, сумите, които им дължахме, бяха огромни и имахме запор. Тогава се запитах :“Защо само нашата болница има запори?“. Разбира се, намесиха се и някои хора, които са от други политически кръгове и се стигна до емоционалната реакция от моя страна.

Впоследствие фирма“Лорийв“ се оказа много коректна, защото те можеха спокойно да оставят запора и ние да фалираме. Лора Тополова – собственик на фирмата, се оказа един много коректен човек. Направихме коректно споразумение.

Анализирах нещата и не намерих връзка между “Лорийв” и д-р Желев и той с право е обиден. Но той ме предизвика. Затова не се срамувам да му се извиня, след като съм сгрешила. През това време се намериха „доброжелатели“, които да ми поднасят информация за връзката, но не ми донесоха доказателствен материал. В обществото може да се говори какво ли не, но аз наистина трябва да му се извиня, моята съвест ме задължава да го направя”.

“Заради емоционалния стрес ли стана, или заради някои други фактори?”, попита Цонева, на което проф. Чакърова отговори така: “Има намесени политически сили, но няма да коментирам. Не желая да се намесвам в политиката, но имаше натиск”. На въпроса на Велизара Цонева като извинение ли трябва да се приеме това изявление, проф. Чакърова потвърди: “Разбира се, като извинение, аз съм човек с открити взаимоотношения, каквото ми тежи винаги го казвам 1:1. След като д-р Желев се чувства обиден от поведението ми, от думите ми, макар че той не ми се е извинил между другото…”.

“Д-р Желев каза, че ще ви съди?!”, напомни Велизара Цонева.

“Да, така е! Аз не го правя, защото той е решил да ме съди. Той решава. Аз, като коректен човек, отчитам грешката си. Прибързала съм, дала съм емоционално изявление. Все пак той е човек с висок рейтинг. Работил е в тази болница и е допринесъл за нейното развитие”, категорична бе проф. Чакърова.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн