Представяне на листата на коалиция “БСП лява България” за 27 МИР – Стара Загора

STZAGORA.NET
Листата на 38-годишните и адвокатите. Така я определиха сами кандидатите за народни представители от коалиция “БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ” на среща с членовете на БСП в Казанлък в края на миналата седмица. Оказа се, че голяма част от кандидатите в нея са точно на 38 години – на възрастта на водача Драгомир Стойнев.

От областния предизборен пресцентър на “БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ” представиха кратки биографични данни за всеки един от кандидатите в 27 МИР – Стара Загора.

КРАТКИ БИОГРАФИЧНИ ДАННИ
ЗА КАНДИДАТИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ
НА КОАЛИЦИЯ „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ”
В 27 –МИ МИР СТАРА ЗАГОРА

1. Драгомир Велков Стойнев – Зам.-председател на НС на БСП. Министър на икономиката и енергетиката в кабинета на Пламен Орешарски.

Инициирал реформи в системата на енергетиката, довели до стабилизиране на цената на електроенергията, увеличаване на износа на електричество, повишаване на цената на въглищата и стабилизиране и връщане към нормален работен процес на комплекса „Мини Марица Изток”.

Председател на Комисията по труд и социална политика в 41-то Народно събрание. Бил е и председател на Съвета по социална политика към Националния съвет на БСП, един от авторите на управленските проекти на левицата в сферите на икономиката и социалната политика.

Като депутат е вносител на 21 законопроекта в социалната сфера, сред които за насърчаване на заетостта, за семейните помощи за деца, за пенсионната реформа, за гарантираните вземания на работниците и служителите при обявяване в несъстоятелност на работодателите, за национална политика за младежта.

Работил е в Дирекция “Стратегическо планиране и управление” на Министерски съвет в периода 2006-2007 г.
Икономически съветник на премиера Сергей Станишев през 2007-2009 г.
Част от екипа, разработил Държавна компания Индустриални зони, която бе създадена през 2008 г. и управлява успешно и до днес няколко индустриални зони в цялата страна в подкрепа на инвестициите.

Драгомир Стойнев е и един от авторите на идеята за създаване на Българска банка за развитие. Банката бе създадена със специален закон през 2008 г., а целта й е да насърчава бизнеса и да създава благоприятна среда за създаването на нови и развитието на съществуващи малки и средни предприятия с цел да се минимизират негативните ефекти от финансовата криза.

Съавтор на годишния икономически доклад за президента Георги Първанов през 2006 и 2007 г.
Експерт в Администрацията на Президента на Република България през 2005-2006 г.

Образование:
1997-1999 г. – диплом за общообразователно университетско обучение по икономика и мениджмънт от университета Сержи-Понтуаз, Франция
2000-2001 г. – бакалавър по икономика от университета Париж Х Нантер, Франция
2001-2002 г. – магистър по икономика от Университета Париж 1 Пантеон – Сорбона, Франция
2007 г. – специализация по модернизация на държавната администрация на персоналния мениджмънт във Федералната академия по публична администрация, Германия
2007 г. – специализация по разработване и оценка на обществени политики във Висшето училище по публична администрация, Франция
2011 г. – специализация по глобално икономическо сътрудничество и възстановяване към Департамента за държавния бюджет за образование и културни дейности, САЩ

Владее френски, руски и английски. 38 годишен, женен с две деца.
Роден на 6 май 1976 г.

2. Георги Янчев Гьоков – Роден е през 1961 г. Образование – висше, инженер. Работи в Агенцията по заетостта, Дирекция “Бюро по труда” – Стара Загора. Народен представител в 42-то Народно събрание. Член е на БСП.
.
.
.
3. Николай Стефанов Терзиев – Роден е през 1976 г. Образование – висше, специалност – психология. Трети мандат е кмет на с.Шейново, община Казанлък. Член е на БСП.
.
.
.
.
4. Елена Маргаритова Нонева – Родена е през 1964 г. Завършила е право и работи като адвокат. Председател на Политическо движение “Социалдемократи”.
.
.
.
.
.
5. Донка Димова Симеонова – Родена е през 1965 г. Образование – висше, специалност – история. В момента е началник РИО – Стара Загора, гр. Казанлък. Член е на БСП.
.
.
.
.
.
6. Стефан Петров Шишков – Роден е през 1965 г. Неврохирург. Заместник – директор на УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД, гр. Стара Загора. Член е на БСП.
.
.
.
.
.
7. Мариана Господинова Тотева – Родена през 1976 г. Юрист, работила е като адвокат при Адвокатска колегия – Стара Загора. Народен представител в 42-то Народно събрание. Заместник – председател на Общинския съвет на БСП – Раднево.
.
.
.
8. Илка Иванова Петкова – Родена през 1973 г. Образование – висше, специалност – право и банково дело. Работи като адвокат. Член на Отечествения съюз.
.
.
.
.
.
9. Даниела Иванова Драгийска – Родена през 1970 г. Образование – висше, магистър по право. Общински съветник от БСП в Чирпан.
.
.
.
.
.
10. Светла Захариева Боянчева – Родена през 1967 г. Магистър по право. Работи като главен юрисконсулт на Община Гълъбово. Член е на БСП.
.
.
.
.
.
11. Атанас Стойнов Пъдев – Роден през 1975 г. Магистър по икономика и право. Народен представител в 42-то Народно събрание. Член е на БСП.
.
.
.
.
.
12. Живко Тенев Желязков – Роден през 1983 г. Образование – висше, инженер. Работи като мениджър проект в „Хранинвест” гр.Стара Загора
.
.
.
.
.
13. Мариана Недялкова Пенчева-Абединова – Родена през 1962 г. Магистър по икономика. Директор на СОУ “М.Горки”, гр.Стара Загора. Член е на БСП.
.
.
.
.
.
14. Денислав Желязков Палазов – Роден през 1981 г. Завършил е средно специално образование със специалност „Електрообзавеждане на промишлени предприятия”. Работил е в сферата на енергетиката. Член на Партия „Български социалдемократи”.
.
.
.
15. Спас Ангелов Момов – Роден през 1976 г. Магистър – агроном. Управител на фирма, гр.Казанлък. Член е на БСП.
.
.
.
.
.
.
16. Александър Димитров Минчев – Роден през 1949 г. Образование – висше, инженер. Общински съветник в Казанлък от листата на БСП.
.
.
.
.
.
17. Зоя Иванова Кълвачева-Цвяткова – Родена през 1953 г. Завършила е право и работи като адвокат. Член е на БСП.
.
.
.
.
.
.
18. Живка Радева Аладжова – Родена през 1970 г. Образование – висше, специалност – зооинженер. Областен управител на Стара Загора до август 2014 г. Член е на БСП.
.
.
.
.
.
19. Пламен Станимиров Караджов – Роден през 1980 г. Образование – висше, специалност – икономика. Управител на фирма в гр.Казанлък. Член е на БСП.
.
.
.
.
.
20. Росен Иванов Пешев – Роден през 1966 г. Образование – висше, специалност – икономика на съобщенията. Главен секретар на партия „Евророма”.
.
.
.
.
.
21. Георги Динев Господинов – Роден през 1981 г. Образование –висше, инженер.Работи в „Мини Марица-изток” ЕАД като инспектор технически надзор. Член е на БСП.
.
.
.
.
.
22. Диана Сивенова Михалева – Родена през 1985 г. Магистър по социални дейности. Председател е на Общинския съвет на Младежкото обединение на БСП в Стара Загора и областен координатор на БСП – Стара Загора.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн