Община Стара Загора подкрепя модернизацията на стадиона в кв. „К.Ганчев“ по програмата Jessica

STZAGORA.NET


С демонстративен мач между сборен отбор на Община Стара Загора и Футболен клуб „Верея“ – ветерани бе представено новото модерно осветление на стадион „Трейс Арена“ в кв.“К.Ганчев“ в Стара Загора, чието изграждане стартира на 28 февруари 2014г. Монтираното професионално осветление включва 32 прожектора на височина 25м с обща инсталирана мощност над 62 kW, осветителен клас I.

Модернизацията на спортния комплекс беше реализирана чрез инструмента JESSICA, който се финансира от Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта 244 683 лв., които СНЦ ФК „Верея” получи като нисколихвен кредит, трябва да се възстановят през следващите 6 години.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров благодари за реализацията на проекта, реализиран на общински терен, като подчерта, че осветлението е по европейски стандарти и теренът е добър дори за отбор от „А“ група. Той увери, че общината ще подкрепя и реализацията на новия проект за изграждане на нова трибуна за 3 500 места, с козирка и официална ложа за 50 места. Предвижда се построяването на съблекални, фитнес и спа център, заседателни зали, кафе и др. Сдружението ще се възползва от възможностите за допълнително възмездно финансиране от инструмента Jessica. Предвижда се новият проект да бъде реализиран до месец май 2015г., съобщи президентът на ФК “Верея” Галин Михайлов.


От 2012 г. досега сдружението изгради футболно игрище (105×65 м) с естествена настилка и самостоятелна поливна система, помощно игрище (20мx40м)с изкуствена настилка за тренировки,трибуна за 500 седящи зрители, зали за пресконференции и допинг-контрол, и подвижни съблекални на стойност 800 хил.лева.

Изпълнителният директор на „Регионален фонд за градско развитие“ Мартин Заимов сподели, че в Стара Загора се реализират най-много – 4 проекта по инструмента за устойчиви инвестиции в градските зони JESSICA, но подчерта, че това е първият спортен проект.

Основното футболно игрище отговаря на стандартите за провеждане на национални и международни футболни дербита, лицензирано е от комисия и е включено в регистъра на Българския футболен съюз като възможност за провеждане на спортни прояви.

Предвижда се откриването на 5 нови постоянни работни места и 10 работни места за периода на изпълнение на дейностите.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн