Кандидат-депутати от листата на ГЕРБ в Стара Загора: Средствата за репродуктивно здраве ще бъдат увеличени

STZAGORA.NET

„Важно е да бъдат увеличени средствата за репродуктивното здраве. Така освен подобряване на здравето на българите, ще бъде преборен и друг наболял проблем за страната – демографската криза“ – заяви д-р Даниел Вълчев, национален консултант по гръдна хирургия и кандидат за народен представител от ГЕРБ за старозагорски регион, на кръгла маса с лекари, администратори от лечебни заведения, преподаватели в медицински факултети от региона и студенти. На срещата бе представена управленската програма на ГЕРБ и предвидените насоки в сектор “Здравеопазване”.

„Утвърждаването и разширяването на профилактиката са стабилна основа за доброто здраве. В управленската програма на ГЕРБ за сектор “Здраве” е заложено въвеждането на нов модел социално-здравни грижи. Той ще позволи на пациентите да контролират заболяванията си чрез достъп до здравни услуги и подходяща терапия в извънболничната помощ“ – обясни Вълчев.

Д-р Кирил Добрев: Време е да се акцентира върху профилактиката


„За да подобрим здравеопазването в България, е необходимо да бъде изработена нова система за организация на сектора. Тя трябва да гарантира, че средствата отиват за наистина необходими болнични и извънболнични процедури, че се инвестира в ефективни структури и нови технологии“ – посочи д-р Кирил Добрев, кандидат за народен представител на ПП ГЕРБ за 27 МИР и заместник-здравен министър от кабинета на Бойко Борисов.

„Ще следваме препоръките на Европейската комисия и Световната банка, за да вземем най-доброто от европейския опит и да го приложим и при нас. Време е да се насочи по-голямо внимание върху профилактиката на здравето. Скрининговите изследвания са добра предпоставка за разширяването на обхвата на профилактичните прегледи“ – подчерта д-р Добрев.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн