Откриват новата детска градина „Камбанка”в Стара Загора

STZAGORA.NET

На 20.09.2014 г. (събота) от 10.00 ч. кметът на Стара Загора Живко Тодоров официално ще открие новопостроената модерна сграда на Целодневна детска градина № 6 „Камбанка”, която се намира на ул. „Г.С.Раковски” №74.

Новото детско заведение на мястото на бившата Вечерна гимназия в центъра на Стара Загора разполага с възможности за отглеждане на 100 деца, разделени в 4 възрастови групи и ще отвори врати на 1 октомври.

Двуетажната сграда е построена на общински терен. За строежа от държавния бюджет през 2012 г. бяха отпуснати 2 200 000 лв. Строително-монтажните работи са на стойност 1 577 985 лева. Сградата е с Г-образна форма, физкултурен салон и двор, на обща площ от около 2 хил. кв.м.

Тя е една от двете нови модерни детски градини в центъра на града, разполагащи с всички удобства за отглеждане, възпитание и обучение на малките деца, които Община Стара Загора завърши и подготви за експлоатация. Подобно строителство в Стара Загора се прави за първи път от 20 години насам. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „СК–Айтос”, гр. Стара Загора, а автор на проекта, дарен безвъзмездно, е арх. Иван Иванов.

Целодневна детска градина №5 „Мечо Пух” и Целодневна детска градина №6 „Камбанка” разполагат с места за общо 200 деца, разпределени в 8 групи. Сградите им са двуетажни, снабдени с дворни пространства. Всяка сграда има занимални, физкултурен салон, кухненски блок, ново обзавеждане и оборудване. В дворните пространства се изграждат пясъчници, поставят се цветни катерушки и пързалки.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн