ГЕРБ представи листата си в Казанлък. Живко Тодоров: В лицето на Лиляна Павлова имаме най-силния водач в България

STZAGORA.NET


ПП ГЕРБ представи снощи в Казанлък листата си с кандидати за народни представители в 43-тото Народно събрание, която е под № 9 в интегралната бюлетина. Пред шзпълнилите голямата зала на Дома на културата “Арсенал” граждани, симпатизанти и членове на партията водачката на листата Лиляна Павлова формулира приоритетите за града и региона, които тя и колегите й депутати ще отстояват.

“Първият и основен приоритет – това е изграждането на тунела под Шипка заедно с обхода на Казанлък – каза тя. – Проект, многократно обещаван, спиран, започван. Проект, на който малко му трябваше да тръгне, но с много усилия го спряха. Това ще приключи. Ще го направим с всичко необходимо. Знаем как и можем да отблокираме европейските средства, да го сложим на челно място в приоритетите и да започнем да строим. Проектирахме го, имаме готовност. Само трябва воля и усилия да го направим, разбира се – с подкрепа и финансиране, но затова поне знаем как да се борим. И не само това. Минавайки през града, знам, че булевард “Никола Петков” е част от Републиканската пътна мрежа и малко му остава да бъде ремонтиран. Направихме една част в нашия мандат. Не се продължи, нямаше приемственост. Но с вашата подкрепа мисля, че можем да го довършим и следващата година да се справим и с тази задача, за да можем да имаме цялостно завършена инфраструктура.

Следващият ни много важен проект за Казанлък и региона е туризмът. Туристическата атракция, туристическият маршрут. Уникалният потенциал на този регион трябва да бъде разкрит за света. Време е всички да разберат какви уникални гробници имаме. В Розовата долина трябва да покажем всичко, каквото можем. Утвърждаването на региона като туристическа атракция за целогодишен туризъм е огромен и важен приоритет, за който ще работим.”

Лиляна Павлова обеща на казанлъчани, че ще бъде завършен Музеят на розата. “Стигат му 45 години да е в едно мазе. Сега ще го направим прекрасен музей в реновирания парк “Розариума”, за да имаме гордостта на Розовата долина в това прекрасно място” – каза тя. Това ще стане с помощ от европейските фондове и с държавно финансиране.

Водачката на листата на ГЕРБ се спря и в Казанлък на голямата тема за българската енергетика. “Важно е България да има либерализиран енергиен пазар, да избираме как да си купуваме тока, да имаме независимост в доставките на газ. Това ще го постигнем чрез собствения си добив в Черно море. Това, което ще направим, е да стабилизираме финансово дружествата. Не вярвайте на лъжите, че искаме да приватизираме или закриваме. Напротив, целта е да оздравим дружествата – ТЕЦ “Марица-изток 2″, Мините, държавните предприятия. Не само да ги оздравим, а да работим и за нови мощности, за да създаваме нови места. Така – заедно с туризма, икономиката и работеща енергетика, със създадените работни места и увеличавайки брутния вътрешен продукт, ще можем повече да актуализираме заплати и пенсии, възползвайки се от Швейцарското правило. Това можем да обещаем. Разчитаме на вашата подкрепа и вашето доверие. Ние ще дадем всичко от себе си. Бъдете с нас, за да живеем в една стабилна България, а пътищата да ги използваме само за пътуване от място в място, а не за напускане на държавата” – призова Лиляна Павлова. Преди това тя се срещна и разговаря с работници в Завода за пружини в град Шипка, след което запали свещ в Храм-паметника “Рождество Христово”.

С остра и силна политическа реч пред събралите се казанлъчани излезе областният координатор на ГЕРБ Живко Тодоров. “Опасността пред нас е голямата демагогия и лъжата, с която си служат хората, срещу които сме се изправили. От месец насам, откакто подадоха оставка, имам чувството от изказванията им, че като че ли те не са управлявали през последната година. Като че ли ГЕРБ е бил в управлението и ние носим отговорност за моментното състояние на държавата. ГЕРБ управлява 3 години и 8-9 месеца. И когато говори нашият лидер за това, което е направено, всеки може да види и усети резултата.

Това, което се направи през последната година, не е нищо повече от популизъм. Защото в една държава, за да дадеш на някого, първо трябва да вземеш отнякъде. Или да изкараш парите, които раздаваш просто така, с лека ръка. И вие видяхте, че през тази една година какво ли не се правеше, само и само да се задържат на власт. Демонстрира се увеличаване на пенсии, едва ли не – работни места ще създаваме, популизъм – задържаме цените на тока… На каква цена? Големият срив, който е подготвен, е да се случи след тяхното управление. Защото те не решиха нито един сериозен проблем в държавата, не направиха нито една голяма реформа, която се очакваше, например в здравеопазването. Областната болница, в която са нужни много реформи, с каквито задължения я завариха, нищо не направиха, освен да ги увеличат. Реформа няма. Енергетиката: Толкова прокламираните успехи за задържането на цената на тока. С какво? Без нито една реформа, без да отчитат това, че дефицитът там в момента е 2 милиарда и 900. И точно затова подадоха оставка, защото знаят, че след тяхното управление трябва да се случат много негативни неща и някой трябва да обере негатива. И искат това да не са те. За да могат после да излязат отново и да говорят в парламента – “ние вдигнахме с 5 лева пенсиите, ние създадохме работни места, ние задържахме цените на тока, а виждате ли ги сега лошите, които идват след нас – те правят реформи и режат.

Ами като няма пари в държавата? Като са оставили всичко по инерция да върви и като задържат умишлено цените на тока – какво следва след това? Или фалит на държавата, или реформи. Това е, което трябва да обясните на хората много внимателно.

Аз съм сигурен в победата на 5 октомври. Никой не мисли, че няма да победим. Но въпросът е как ще управляваме след това. И е важно да се обясни в момента на хората, че положението, което е създадено, е тежко благодарение именно на тях. Във въпросния дефицит в енергетиката от 2,9 милиарда се крие АЕЦ “Белене”, “Цанков камък”, от които няма никакъв ефект, ВЕИ-тата, законът за които бе приет от Тройната коалиция. Те отвориха възможността да се изграждат скъпи възобновяеми източници, които всички ние трябва да плащаме. И след това всеки по закон си е подавал, и няма как държавата да спре този процес, докато правителството и парламентът от ГЕРБ не направи така, че намали тези цени. Но скъпата енергия я гласува именно правителството на Тройната коалиция. ТЕЦ-1 и ТЕЦ-3 в регион Стара Загора – също на двойно и повече пъти, отколкото ТЕЦ-2 продава своята енергия. От всички тези договори и инвестиции, които са направени, са големите задължения на НЕК. И те трябва да бъдат по някакъв начин покрити. И те знаят, че те ще трябва да влязат в сметките на тока на хората. Затова не искат да оберат именно този негатив.

Тогава какви реформи са направили? По какъв начин са се отнасяли към държавата? Само като към една пита, от която всеки може да чупи, да раздава, и нищо да не създава и прави. Това не е начин на управление. Един управленец трябва да може да взема и трудни решения, трябва да може да прави реформи, да крепи държавата на първо място. Най-лесно е да вземеш заем и да не помислиш какво се случва. Или, най-просто казано – главата на едно семейство, когато няма пари вкъщи, какво трябва да направи? Да започне да работи, да търси други варианти да изкара пари, да се мобилизира – каквото искаме ние, или вторият вариант – да отиде да изтегли един кредит, да заложи апартамента, да лежи така 4 години, а после да му вземат апартамента и да си опропасти и семейството, и всичко. По този начин се отнасят те с държавата. И това ние не трябва да го допускаме.

Затова е много важно сега да се мобилизирате. В тази зала сме 500 души. Ако всеки събере по още 20, ние ставаме голяма сила. И никой не може да ни спре да спечелим убедителна победа, за да имаме голямо мнозинство в парламента и да можем да проведем тези реформи. Защото реформи се правят трудно, с широко съгласие, с парламентарно мнозинство. Ако някой си мисли, че реформа се прави като се съберат 3-4 партии и по този начин да се получи нещо в държавата – няма да стане. Защото единият ще дърпа на една страна, другият на друга, третият на трета. И накрая нищо не се получава. Този филм вече сме го гледали.

Но когато има съгласие, което е продиктувано от едно голямо парламентарно мнозинство на ГЕРБ, ние ще търсим съгласие с останалите партии и в парламента, и извън него по основните елементи. Но някой трябва вътре да гласува и трябва да го има това голямо мнозинство, което да проведе реалните реформи. Затова – мобилизирайте се. Защото една държава зависи от начина, по който народът я подреди. Хората избират кой да я управлява. И е много важно кои ще пратите да решават съдбините на вас и на вашите деца. Имаме най-силният водач в цяла България – министърът на регионалното развитие в кабинета на Борисов – Лиляна Павлова. Тя направи много, за да докара Европа в България. Защото пътищата, инфраструктурата – подземна, надземна, парковете – всичко това е един нов стандарт на живот. Затова я подкрепете на 5 октомври” – завърши Живко Тодоров.

Пред съгражданите си говори и кметът на общината Галина Стоянова. “Аз съм убедена, че вие, казанлъчани, сте мислещи хора и няма да позволите отново да останем в приказките и хаоса. Има стабилност тогава, когато има разумни хора, когато ни управляват хора, които всеки ден създават по нещо, когато оставят след себе си. В нашата листа има млади хора, които бързо и професионално са натрупали опит и могат да дадат достатъчно много на нас, гражданите. Това са хора, с които може да се разговаря, които могат да направят диалог и с инакомислещите. Така че да има решение и то да стигне до нас. Защото празните приказки наистина са излишни. Вече ни додея от тях. Колкото и да им се иска на БСП и на някои личности в този град ние да се провалим, ние продължаваме да успяваме. Защото натрупаното е много. Бяха само две години от мандата на ГЕРБ, докато бяхме кметове. Но онова, което направихме с г-жа Павлова като министър на регионалното развитие и с премиера Борисов – днес берем плодовете. За това не е нужно да ви убеждавам. В тази кампания, в това време, което ни остава до 5 октомври, моля ви, разкажете го на още 10 човека до вас. Не е нужно да правите кампания, не е нужно да правите идеология. Разкажете им за онова, което създадохме за три години. Разкажете им, накарайте ги да отидат да го видят. Да се докоснат. Да се разходят в парка. Да отидат до новите училища. До новата Пожарна, до Младежкия дом. Да се разходят по улиците. Това е нашата кампания – онова, което създадохме и което можем да правим. Защото ние наистина създаваме стабилност с работа. С нищо друго” – каза Галина Стоянова.









#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн