Продължава отводняването на старозагорското село Еленино

STZAGORA.NET
Продължава отводняването на с. Еленино, община Стара Загора, съобщи кметът Живко Тодоров. По-рано днес той посети селото, което беше залято от водите на местния канал. Залети са дворове, къщи и стопански постройки, но опасност за хората няма.

В момента там по отводняването работят екипи на ВиК и Напоителни системи. От дружеството за напояване са поискали спиране на водоподаването от яз.”Копринка”. Задействан е планът за действия при наводнение. В момента дъждът е спрял и водата се изтича. Общо в общината са пострадали около десет села, но пътищата са в нормално състояние.

Ситуацията към 17.00 часа в събота:

Водата по улиците в с. Еленино е отстранена. Започва изпомпването на водата от дворовете и засегнатите от наводнението къщи, съобщи кметът на общината Живко Тодоров, който координира действията за справяне със ситуацията след падналите през нощта и тази сутрин валежи.

На мястото с машини и техника работят екипите на ВиК и Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението – Стара Загора.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн