КП “България без цензура” излиза с балансирана листа за 2 или 3 мандата в Стара Загора

STZAGORA.NET


Водачът на листата на коалиция “България без цензура” в 27-ми МИР Кънчо Филипов, председател на коалиционния партньор – партия ЛИДЕР, вторият в списъка – областният председател на ПП “България без цензура” Янко Янков и кандидатите за народни представители от коалицията Зорница Райчева и Ивета Лазарова – лидери съответно на женската и младежката организация на ПП ББЦ, запознаха днес медиите в Стара Загора с обобщени данни за листата, както и с основни моменти от политическата програма на коалицията за предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат на 5 октомври.

“Листата ни е изключително балансирана. В нея 32% са жени, до 30-годишна възраст – 30%, до 40 г. – 35%, над 40 г. – около 30% и над 50 г. – двама-трима, в това число и аз – сподели Кънчо Филипов. – Листата е силна с ентусиазма на младите хора в нея. Това е първото им участие в парламентарни избори, но влизат в тях със заряда, който носят от изборите за Европарламент, в които спечелиха два евромандата за коалиция “България без цензура”.

В листата (имената и биографиите публикуваме по-долу) са представени всички общини в областта. От Стара Загора са 7 души, от големите общини – по двама-трима, а от малките – по един, което обуславя равномерността в териториално отношение. При това кандидатдепутатите на ББЦ са само местни хора. Няколко от тях идват с опита си на съветници в съответните общински съвети.

В програмата си за управление, с която тръгва към изборите, коалиция “България без цензура” обяви за своя цел създаването на 1 милион работни места в течение да следващите два 4-годишни мандата – т.е. по близо 150 000 места годишно. Те ще се постигнат със задействането на мерки за реален икономически растеж най-вече в частния сектор, а не чрез разрастване на администрацията или чрез изкуствено създадени щатове. “Ще работим за това, държавата да създаде условия предприемчивите българи да разкрият тези работни места, като държавата им помага с ред, стабилност, спокойствие, ясни правила, добра съдебна система и предвидимост на развитието.

Както в цялата страна, така и в частност в Стара Загора коалиция “България без цензура” ще води изключително позитивна кампания. “Кой колко е лош, кой какво е направил, откраднал, завлякъл и т.н., ние вече сме го казали. В оставащия месец преди изборите е време да заявим какво предлагаме, с какво излизаме пред хората, за да могат да ни чуят и разберат, и да ги помолим да гласуват с разум за това, което виждат, че им предлагаме като послание” – завърши Кънчо Филипов.

Янко Янков сподели следното: “Има символика в номер 13, с който жребият отреди коалиция “България без цензура” да се яви на парламентарните избори. Миналата година, когато беше създадено едноименното гражданско сдружение, излезе албум на рок групата Black Sabbath (“Блек сабат”), озаглавен “13″, в който първата песен се казва “End of the beginning” – “Краят на началото. И този месец наистина ще бъде краят на началото за едно ново управление, за една нова, по-добра държава, в чието управление ще участва “България без цензура”.

И на тази пресконференция инж.Филипов обясни защо са се разделили пътищата на ПП ЛИДЕР с БСП, след като на Евроизборите имаха споразумение за подкрепа. Причината е в “пълния ляв завой”, предприет от социалистите това лято, който бе закрепен дори в промененото название на коалицията, в която участват. “Михаил Миков ясно заяви, че БСП отива наляво. ЛИДЕР обаче е партия с центристка политика, никога не сме били нито крайно вляво, нито крайно вдясно, и нямаше как да продължим заедно. Затова решихме да потърсим партньори в центъра за едно по-широко обединение, каквито са “България без цензура”, ЗНС и “Гергьовден”, с които сме били партньори и предни години. Проведохме разговори, срещи, и се уточнихме, че можем заедно да участваме на изборите” – каза той.

В Стара Загора и региона коалицията очаква да спечели 2 или 3 депутатски мандата.

Откриването на националната предизборна кампания на коалиция “България без цензура” е насрочено за петък от 18 часа на площада пред Общината в Стара Загора, когато Николай Бареков ще представи водачите на листи от цялата страна. Избирането на града за това събитие е признание за значимостта на Стара Загора и региона, отбеляза Кънчо Филипов. Час преди това в два лъча участници в коалицията ще положат венци пред паметника на подполковник Калитин и Мавзолея-костница на загиналите по време на Освободителната война старозагорци. Закриването на кампанията ще стане във Варна.

ЛИСТА И БИОГРАФИЧНИ ДАННИ НА КАНДИДАТИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ КОАЛИЦИЯ “БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА” В 27-ми СТАРОЗАГОРСКИ ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН:

1.Кънчо Янев Филипов
Роден на 10 март 1951 г. в Стара Загора, където завършва ГПЧЕ “Ромен Ролан” с френски език. Висше образование със специалност “Машинен инженер” получава от “Техническия университет,” гр. Варна. Специализира “Макроикономика и стопанско управление” в Академия за обществени науки, гр. Москва.
Трудовият му стаж започва през 1977 г. в “ТЕЦ Марица изток 3.” От началото на прехода работи в “ТЕЦ Марица изток 1,” където преминава по стъпалата на служебната йерархия до поста изпълнителен директор на обединеното с “Брикетна фабрика” предприятие “Брикел.”В момента е председател на съвета на директорите на “Брикел” ЕАД. Председател на ПП „ЛИДЕР“ от основаването и. Владее френки и руски езици. Женен, с двама синове и един внук.

2.Янко Георгиев Янков
Роден на 12 август 1978 година в град Стара Загора. Висше образование – „Икономика- финанси и кредит“. Областен лидр на ПП „България без цензура“ в Стара Загора. Към момента работи като фирмен консултант. На 36 години с три деца.

3.Мария Танева Динева
Тя е на 35г. от град Стара Загора. Член на управителния съвет на ЗНС.
Образование висше – Магистър – специалност „Регионално планиране“
Заместник кмет в община Стара Загора – мандат 2007-2011г.
Управител на фирма „Геоинвес“ООД – строителство и управление на имоти
Общински съветник в Община Стара Загора

4.Ивайло Николаев Димов
Той е на 29 години от Стара Загора. Средното си образование завършва в Математическа гимназия. След това получава бакалавърска степен от „Технически университет“ , гр. Варна- специалност „Машинен инжинер“. Член е на Ротаракт клуб в Стара Загора. Към момента е търговски пълномощник на търговски център.

5.Зорница Радославова Райчева
Родена в град Стара Загора на 24 септември 1981 година. Завършила бакалавърска степен „Български език и история“ в Шуменски университет. Председател е на женската организация на ПП “България без цензура“ – „Евромайки“ в Стара Загора. Работи като учител.

6.Галин Андонов Георгиев
На 39 години от град Казанлък. Икономист, завършва висшето си образование в Великотърновски университет- специалност Финанси. В момента е общински съветник в Общински съвет- град Казанлък. Женен, с две деца.

7.Ивета Валентинова Лазарова
Родена на 08 август 1990 година в град Стара Загора. Юрист по образование.Владее английски и руски езици. Областен лидер на младежите на ПП„България без цензура“ в Стара Загора.

8.Венцислав Георгиев Димов
На 44 години от град Раднево, магистър по специалността „Маркетинг“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“гр. Велико Търново. Занимавал се е с частен бизнес. Към момента работи в Рудник „Трояново-3“. Член на ПП „Движение Гергьовден“. Владее руски език.

9.Янко Спиров Христов
Роден на 25 май 1961 година в град Мъглиж. Занимава се с частен бизнес. Към момента притежава най- голямата оранжерия за декоративни растения в областта.Женен, с две деца.

10.Антон Димитров Топалов
На 41 години от град Раднево. Завършил бакалавърска степен- „Аграрна икономика“ , след това и магистър- „Социална работа и медиация“ в Тракийски университет. Работил е като полицай 17 години в системата на МВР. Към момента се занимава с частен бизнес- търговия и застраховане. Женен, с едно дете.

11.Евгени Личев Колев
Роден на 25 май в град Гълъбово, завършил бакалавър „Счетоводство и контрол“ и магистър „Мениджмънт на бизнес организациите“ в Свищов. В момента се занимава с частен бизнес.

12.Ганка Василева Добрева
Родена на 03 август 1975 година в град Казанлък, завършила бакалавърска степен „Начална и училищна педагогика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Работи като секретар на „ Клуб на работодателя“- град Стара Загора.

13.Мартин Александров Христов
На 33 години от Стара Загора. Завършил магистратура „Екотуризъм“ в Тракийски университет. Към момента се занимава с частен бизнес. Владее английски и руски език. Неженен.

14.Полина Здравкова Блажева
На 24 години от град Казанлък. Завършила е „Финанси“ в СА „Д. А. Цанов“ гр. Свищов. Общински председател на младежите на ПП„ България без цензура“ в гр. Казанлък. Владее английски и руски. Неомъжена.

15.Радослав Костадинов Алексиев
Той е на 24 години от с. Ветрен, община Мъглиж. Завършил бакалавър „ Електроенергетика и електрообзвеждане“ в Технически университет град София.Владее английски език. Неженен, с едно дете.

16. Инж. Милко Янев Иванов
Роден на 30 декември 1962 година в град Гълъбово. 1990 година завършва специалност „ Машинно инжинерство“ във ВМЕИ, гр. Варна. Следдипломна квалификация „Финанси в банковото дело“ придобива в СА „ С. А. Ценов“, гр. Свищов. От 1990 до 1995 е началник цех производство в „Енергоремонт“, гр. Гълъбово. От 1995 до 1999 е заместник кмет на Община Гълъбово. От 1999 до 2003 и от 2007 до 2011 година е общински съветник в Общински Съвет- Гълъбово. Към момента се занимава с частен бизнес. Семеен, с една дъщеря.

17.Красимир Маринов Неделчев
Роден на 29 май 1992 година в град Чирпан. Завършил ПГСС- гр. Чирпан. Владее английски и руски език. Към момента се занимава с частен бизнес. Неженен.

18.Тотка Недева Петкова
Родена на 01 юни 1966 година, завършила бакалавърска степен „Педагогика“ в ПУ Паисий Хилендарски“ и магистърска степен „Психология“ в Тракийски университет. Била е два мандата общински съветник в Общински Съвет Гурково. Понастоящем е синдикален лидер в сфера „Образование“ – Община Гурково. Омъжена, с две деца.

19.Панайот Светославов Бодуров
На 28 години от град Стара Загора, следва в „Европейски колеж по икономика и управление“ – Пловдив, специалност „Бизнес администрация“. Владее английски език. Работи като акаунт мениджър в сферата на телекомуникациите. Той е от гражданската квота на ПП „Движение Гергьовден“.

20.Христо Иванов Христов
Роден на 05 май 1961 година в град Диитровград. Завършва средно- специално образование в град Ямбол. От 1974 година живее в град Раднево. Работи 13 години във военно поделение като волнонаемен служител- Отдел „Снабдяване“. В момента се занимава с частен бизнес. Женен, с две деца.

21.Петя Илиева Станева
Родена на 10 януари 1981 година в град Стара Загора, завършила средно- специално образование „Икономика на селското стопанство“ в ТМСС „Гео Милев“, гр. Мъглиж. Занимава се с частен бизнес. Омъжена, с две деца.

22.Райко Николаев Колев
Роден на 7 ноември 1961 година в с.Долно Съхране, общ. Павел Баня.Завършва Академия на МВР град София- специалност Право. След завършвашнето си работи като полицай, оперативен работник в криминална полиция, инспектор в криминална полиция, началник на полицейски участък Павел Баня. От 1998 година до момента се занимава с наказателно право, член на адвокатска колегия Хасково. Женен, с две деца и трима внуци.
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн