И коалиция “България без цензура” регистрира листата си в РИК-Стара Загора,

STZAGORA.NET

Отляво надясно: Кънчо Филипов, Янко Янков и Мария Динева - първите трима в листата на коалиция "България без цензура" в Старозагорския избирателен район

В РИК - Стара Загора днес беше може би най-напрегнатият ден, откакто комисията е сформирана и работи в сградата на Областната администрация

В Районната избирателна комисия – Стара Загора днес бе регистрирана и листата с кандидати за народни представители в 43-тото Народно събрание на коалиция “България без цензура”.

Листата води Кънчо Филипов, председател на коалиционния партньор – партия “ЛИДЕР”.

Втори е областният председател на ПП “България без цензура” Янко Янков, а трета – Мария Динева от коалиционния партньор “Земеделски народен съюз” (ЗНС).

От трето място нататък следват:
4. Ивайло Димов
5. Зорница Райчева
6. Галин Георгиев
7. Ивета Лазарова
8. Венцислав Димов – от коалиционния партньор Движение “Гергьовден”
9. Янко Христов
10. Антон Топалов
11. Евгени Колев
12. Ганка Добрева
13. Мартин Христов
14. Полина Блажева
15. Радослав Алексиев
16. Милко Иванов
17. Красимир Неделчев
18. Тотка Петкова
19. Панайот Бодуров
20. Христо Христов
21. Петя Станева
22. Райко Колев

“Що се отнася до нас, ние ще водим изключително позитивна кампания. По отношение на нашите опоненти каквото имахме, вече го казахме. Оттук нататък просто ще се опитаме да представим нашата програма. Иначе очаквам трудна кампания, отново с компромати и лични нападки, но не и с програми. Ние ще се постараем да водим малко по-различна кампания” – заяви след регистрацията на листата Кънчо Филипов.

Официалното откриване на националната кампания на коалиция “България без цензура” ще стане на 5 септември (петък) в Стара Загора. “Това е знаково за значимостта на региона” – отбеляза Филипов. След това поредицата откривания ще продължи в Пловдив и други големи градове. Закриването й ще стане във Варна.

В Старозагорския избирателен район ББЦ очаква да вземе минимум два мандата. “Тези млади хора, които виждате, ще ми бъдат много голяма опора и амбиция, за да се представим добре” – каза Кънчо Филипов. В национален мащаб очаквам да имаме такова присъствие в Народното събрание, че всяко управление да се съобразява с “България без цензура”, независимо дали като част от него или като хора, които ще го критикуват.

“Партия “ЛИДЕР” се насочи към коалиция с “България без цензура”, въпреки че за Евроизборите имахме споразумение за сътрудничество с БСП, тъй като те заявиха, че правят ляв завой и дори закрепиха това в наименованието на сегашната си коалиция. Затова ние като центристка партия не можехме да продължим с тях – разминахме се в нашите виждания за развитие на държавата” – обясни Кънчо Филипов.

Освен в Стара Загора, в рамките на коалиция “България без цензура” ПП”ЛИДЕР” има водачи на листи в София област, Кюстендил, Търговище, Монтана и Смолян. Коалицията е от 7 партии – “България без цензура”, Земеделския народен съюз (ЗНС), Движение “Гергьовден”, ПП “ЛИДЕР”, Български демократичен съюз “Радикали”, Съюз на свободните демократи и Партия на българските жени, и не сме се стремили да търсим някаква пропорция в представителството. Всички наши водачи на листи са местни хора, тъй като ръководството на “ЛИДЕР” не е от София” – каза още Кънчо Филипов.

Според водача на старозагорската листа отсега все още е много трудно да се прогнозира каква конфигурация би могла да се получи в новото 43-то Народно събрание. Но колкото повече партии и коалиции бъдат представени в парламента, толкова по-добре ще бъде за управлението на България, каза той. Той очаква броят им да бъде от 4-5 до 6-7.

Вторият в листата Янко Янков очаква оптимистичните му прогнози за двойно увеличение на броя на гласовете, подадени за “България без цензура”, вече в коалиция, в сравнение с изборите за Европарламент, да се потвърдят. “Сега с присъединяването на “ЛИДЕР” още повече затвърждаваме тези гласове и ще изкараме 25 хиляди гласа в област Стара Загора” – заяви той.
#

share button

1 коментар on “И коалиция “България без цензура” регистрира листата си в РИК-Стара Загора,”

  • Tanq wrote on 1 септември, 2014, 20:41

    Успех и само напред!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн