Протестът срещу кариерата за варовик не е причинил затруднения в движението по пътя Русе-Свиленград, съобщи полицията

STZAGORA.NET

Момент от протеста. Снимка Дарик

*
На 26.08.2014 г. в Районно управление ”Полиция” – Казанлък е постъпило уведомително писмо от кмета на с.Едрево, община Николаево г-н Венелин Янков, с което уведомява, че жители на с. Едрево възнамеряват да блокират главен път ІІ-55 (Русе-Свиленград) на 29.08.2014 г. на моста южно от с.Паничерево, община Гурково, за времето от 10,00 часа до 11,00 часа, във връзка с недоволство на жителите на селата Едрево, Оряховица, Братя Кунчеви и Руманя от прието Решение № 8-6/2013г. на МОСВ гр.София, с което е одобрено инвестиционно предложение за „Изграждане на кариери за добив на варовик и доломити” в концесионна площ „Кереч Търла” в землищата на същите села.

По повод създалата се ситуация на 29.08.2014 г. от 09,00 часа до приключване на протестните действия в с.Паничерево са изпратени полицейски служители от ОДМВР – Стара Загора и РУП – Казанлък за осигуряване на опазването на обществения ред и безопасността на пътното движение, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

На протеста присъстваха около 200 жители на горепосочените села, които бяха помолени да продължат протестните действия в центъра в с.Паничерево. Безопасното им придвижване бе осигурено от полицейски кордон, а затруднение в движението по главен път ІІ-55 (Русе-Свиленград) не бе допуснато. Установени са 4 лица, определили се като инициатори на протеста. На същите са изготвени протоколи за предупреждение по ЗМВР и актове по ЗДв.П.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн