Пламен Йорданов – втори в листата на ГЕРБ в 27-ми Старозагорски избирателен район

STZAGORA.NET

Народният представител от Стара Загора в 42-то Народно събрание Пламен Йорданов е поставен под №2 в листата на ПП ГЕРБ за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври след водача Лиляна Павлова, съобщи в Казанлък днес лидерът на партията Бойко Борисов. С това той задоволи отчасти любопитството на медиите относно подредбата на кандидатдепутатите от най-голямата партия на българската политическа сцена.

“Живко Тодоров и Галя Стоянова – единият на първо, другият на второ място или обратно – бих ги сложил, защото вършат много работа. И със сигурност ще бием. Въпросът е, че искаме кметовете да си стоят по местата” – допълни Борисов.

Неофициалните предположения, които витаят в общественото пространство, са, че трети в листата ще бъде по традиция представител на ГЕРБ Казанлък – вероятно зам.-председателят на общинската организация Нено Влайков, четвърти – досегашният депутат д-р Кирил Добрев, пети – Маноил Манев, 6 – Нели Калнева, 7 – бившият ВРИД областен управител Димитър Драчев, 8 – Пламен Русев и др.

На въпрос означава ли това, че би ги изтеглил в изпълнителната власт, ако поеме управлението на страната, Бойко Борисов обясни следното: “Вижте, за министър все някого ще намерим, ако сме ние. Но да управляваш град със 100 хиляди души като Казанлък или със 150 000 като Стара Загора – това означава, че 250 хиляди души имат нужда да живеят така, че да не правят разлика между градовете, в които живеят, със София или друг голям град. Ако ме питате защо ГЕРБ оцеля, след като задачата на БСП, ДПС, Атака и всичките там клакьори, на които ударната им сила беше цензурата, беше да ни заличат, ще кажа, че ако не бяха нашите кметове, това можеше да се случи. Но тези кметове на най-големите градове в България работеха, показваха, че ГЕРБ е по-кадърната партия. Направихме си проектите и удържахме. Така че ще им пожелая приятна игра и сега.”

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и зам.-председателят Цветан Цветанов бяха днес в Казанлък за откриване на новата и най-модерна в България сграда на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” в града на стойност 1,8 милиона лева. Нейната първа копка бе направена в средата на януари 2013 г. Тук бе и министърът на вътрешните работи в служебното правителство Йордан Бакалов, областният управител Димитринка Петрунова, кметовете на Стара Загора – Живко Тодоров, на Казанлък – Галина Стоянова, на Мъглиж – Господин Господинов, на Павел баня – Станимир Радевски и други официални лица.

Новата придобивка на Казанлък бе осветена от Старозагорския митрополит Галактион и казанлъшки свещеници. Цветан Цветанов подари на началника на РУ ПБЗН гл. инспектор Анчо Шишков пожарникарски шлем от 1917 г. от пожарната в Берлин, който да стане основа за създаването на малък музей на казанлъшката Пожарна, с пожеланието той да им донесе немска точност и прецизност в работата.

* * *

Бойко Борисов: Единственото, което ме интересува след изборите, е в България да има стабилност

“ГЕРБ ще влезе в управление, само ако има над 110-120 депутати, за да може дори да поканим някой, останалите да не могат да взимат решения сами. И тогава преговорите ще ги водя пред медиите: „Дами и господа, ако ние се оттеглим, оставате 3,4 или 5 партии с по 30-40 депутати, ако искате, заповядайте. Аз този път ще ви помагам, с каквото мога” – сподели в Казанлък днес председателят на партията Бойко Борисов.

“Това са първите избори, при които изобщо не мисля за избори, толкова е тежко това, което трябва да се прави след изборите, че единственото, което ме интересува е думата „стабилност”. Ако ние не можем да осигурим стабилност, другите да я осигурят. Но България след 5 октомври не е ли стабилна, само на себе си можем да се сърдим. Българите да мислят до изборите. Някои приеха моите думи едва ли не, че изнудвам избирателите. Не, аз призовавам хората, които харесват ГЕРБ да излезнат до урните, за да има висока избирателна активност и тези, които победят, да имат моралното право да застанат твърдо и да кажат – ние сме длъжни да направим това или онова за избирателите. Затова предварително трябва да сме заявили всичко и аз съм заявил всичко, което ме плаши” – каза Борисов.


(Следва продължение)
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн