Старозагорските антифашисти и леви партии организират честване на 9 септември в Стара Загора в продължение на седмица преди 70-годишнината

STZAGORA.NET
Две кръгли маси, младежки рейд, конкурс и тържествено събрание включва честването на предстоящата 70-годишнина от Девети септември в Стара Загора, организирано от Българския антифашистки съюз, съвместно с БСП, Отечествения съюз и други леви партии и движения в града.

На 3 септември (сряда) от 10:00 часа ще се състои първата дискусия – „9.9.1944 г.” в залата на хотел „Верея”. В нея участие ще вземат проф.Андрей Пантев, Симеон Игнатов, Мила Минева и др.

Тема на втората дискусия на следващия ден ще бъде „Стара Загора в България и света” с участието на Васил Недев, Купен Купенов, Васил Дюлгеров, Енчо Енев, Петър Цаклев и др. Тя ще се проведе в зала 2 на хотел „Верея” на 4-ти септември (четвъртък), също от 10:00 ч. Програмата включва и обявяване на резултатите от Младежкия конкурс „9.9.1944 г. – Ден на промяната” в РБ „Захарий Княжески” от 18:00 ч.

На тържественото събрание по случай 70-годишнината от Девети септември, което ще започне в 18:00 часа на 08.09.2014 г. (понеделник), слово за значението на датата в българската история ще произнесе журналистът Александър Симов. Дотогава ще е приключил и младежкият рейд по паметните знаци на антифашистката съпротива.

Ритуалът по поднасяне на цветя на Братската могила е планиран за 9-ти септември от 18:00 ч.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн