АБВ – Стара Загора представи желязна листа от млади хора с популярен и харизматичен водач

STZAGORA.NET

Проф. д-р Иван Станков

С национално известен и харизматичен водач – ректорът на Тракийския университет проф.д-р Иван Станков, и цяла плеяда млади, красиви и умни, професионално доказали се кадри в след него, представената днес пред старозагорската общественост листа с кандидатите за народни представители в 43-тото Народно събрание на АБВ в 27-ми Старозагорски избирателен район изглежда изключително силна и конкурентоспособна.

В списъка влизат кандидат-депутати от 4-те големи града в областта – Стара Загора, Казанлък, Раднево и Чирпан.

Листата бе представена от члена на Изпълнителния съвет на ПП АБВ д-р Евгений Желев в голямата конферентна зала на хотел “Верея”. На второ място след водача проф.Станков е Фани Михайлова – доктор по специална педагогика. Трета е инж. Мария Славова – еколог по образование. Четвърти е Светлозар Димов от Търговско-промишлената палата в Стара Загора, бивш главен еколог на Общината, магистър по две специалности – финансов мениджмънт и опазване на околната среда. На пето място е д-р Севдалина Тодорова. Следват лекоатлетът Милен Вълканов, завоювал 11 републикански титли, два пъти избиран за Спортист на годината на Стара Загора – шести, Искра Георгиева, директор на Общинския център за култура “Нончо Воденичаров” в Раднево – седма, бизнесменът Христо Атанасов от Чирпан е на 8-мо място, а Десислава Желева от Казанлък – девета. Списъка завършват бившият зам.-директор на МБАЛ “Проф.д-р Стоян Киркович” д-р Живко Желязков и адвокат Милена Владимирова.

Средната възраст на участниците в листата е около 35 години. Четирима са под 29 г., петима – между 30 и 40 г. Жените в списъка са 6, мъжете – 5. Всички са с висше образование и говорят минимум по един западен език. Двама са с научни степени. Проф. Иван Станков е избран от националното ръководство на АБВ да води листата и в Добрич.

Д-р Евгений Желев подчерта балансирания характер на листата и оприличи изкачването на АБВ в националната политика на дълъг маратон. В този момент на партията обаче й трябва летящ старт с убедително представяне на парламентарните избори. На въпрос за това, как вижда политическото бъдещо на България, той сподели, че според него най-удачна би била една широка коалиция между ГЕРБ и БСП, с евентуалното участие и на партии като АБВ, която ще позволи 43-тото Народно събрание да изкара целия си 4-годишен мандат. Ако такава коалиция не бъде постигната, България ще е изправена пред опасността да навлезе в спирала от парламентарни и правителствени кризи по италианския модел от близкото минало. За стабилизирането на страната ще е необходимо и постигането на национален консенсус по проблеми като демографската криза, здравеопазването, икономиката, образованието, отбеляза д-р Желев.
#crl

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн