Мистерия: Някой дари на шараните в езеро “Загорка” стотици хлябове, рибата преяде и отиде да спи

STZAGORA.NET

Стотици хлябове – нарязани, в найлонови опаковки и годни за консумация, бяха оставени по предпазните мрежи на северния мост на езеро “Загорка” в Стара Загора тази вечер. Това е същият мост между заблатената част и добре поддържаното същинско езеро, на който старозагорци свикнаха да се забавляват, като хранят голямото ято шарани във водата под него.

От месеци насам всеки хвърля на лакомите рибоци каквото носи – обикновено хляб или зрънчо, като практиката сочи, че за всяко хвърлено късче шараните се впускат в люта конкуренция, от което водата закипява. Тази вечер обаче не беше така. Някои от огромния брой пакети с хляб бяха отворени, и явно в по-ранен час е падало яко хранене на шарана от приходящите, защото във водата плуваха цели филии, без лакомниците да проявяват вече какъвто и да било интерес към тях.

При това трябва да се отбележи, че хлябът беше от няколко различни марки, бял, доста пресен, може би днешен или най-много вчерашен, и напълно годен за консумация.

Шаран да не обърне внимание на хляб във водата – невероятно, но факт! Експеримент ли бе това, странен акт на неизвестен шаранолюбец ли бе, или просто някой шофьор, разкарващ хляб по магазините, беше решил да се отърве от товара си по причини, известни само на него? Когато минахме оттам, картинката беше като на снимката, но нямаше кой да ни каже. Ясно бе само това, че оставеният хляб беше много повече, отколкото можеха да изядат наведнъж загорските шарани. Ако е бил предназначен за стандартното им хранене – защо беше оставен в такова невероятно количество?

По алеите на красивото езеро около Парк-хотел “Стара Загора” тази вечер имаше много народ. Но не забелязахме някой да обръща особено внимание на мистерията с хлябовете.

#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн